Novosti
22.01.2023.

Šljiva a nije šljiva, kisela a bazna

Čisti jetru i izbacuje otrove iz organizma

Lekovita umeboši šljiva (ukiseljena japanska kajsija) čisti masnu jetru i otrove iz organizma, povećava imunitet i izdržljivost na stres, reguliše varenje i rad želuca, snažan antioksidans, i deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba

Iako je nazivamo šljivom, ona, zapravo nije šljiva, već jedna vrsta kisele kajsije sa neverovatnom nutritivnom vrednošću. Raste na japanskom drvetu ume (lat. Pinus mume) i kao takva postala je simbol zemlje Japan. Poznato je da njeno drvo cveta krajem marta.

Tokom dana se umeboši šlive suše na suncu a ujutru su mekane. Posle se stavljaju u salamuru od morske soli I listova biljke Šizo koja služi kao konzervans. Umeboši šljiva tako sotji godinu dana.

S obzirom da je nešto blaže kiselosti nego što zakoni Srbije propisuju da sirće treba da bude, ovaj proizvod prodaje pod nazivom: kiselo slani rastovor od umeboši šljiva.

Umeboši šljiva je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2.

Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.

Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma.

Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju.

Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Sačuvano u omiljne
Japanska 1111111111679
Čisti masnu jetru i izbacuje otrove iz organizma.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
300,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravija hrana 1111111111655
Brzo otklanja glavobolju.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
860,00 RSD

Slični članci

25.
Mar.
2024.
Novosti
mikronutrijentI organskih plodova kupine, maline, cvekle i stabljika celera. flavonoidi za bolji rad srca, vitamin C za jači imunitet i ...
17.
Mar.
2024.
Novosti
Lekovita dejstva đumbira: - protiv mučnine i povraćanja, regulisanje telesne težine i holesterola, ublažava upalu mišića, može pomoći kod osteoporoze,...