Novosti
20.11.2022.

Semenke grožđa najbolja stvar za srce

Super hrana za super Srbe

Brašno se proizvodi od semenki crvenog grožđa i može da se konzumira kao lek ili da se uključi kao sastojak u kozmetičke proizvode. Njegovi terapeutski kvaliteti su dobro proučeni. U semenu grožđa je sadržan proantocianidin.

Ovo je moćan antioksidans sa jakim protivupalnim dejstvom i antialergijskim svojstvima. Antioksidans se uspešno bori sa slobodnim radikalima, odgovornim za starenje organizma. Smanjuje nivoe lošeg holesterola, pomaže u regulisanju krvnog pritiska, štiti od skleroze i pomaže nervnom sistemu i imunitetu.

brašnu od semenki grožđa veoma jako su koncentrisani flavonoidi i linolinska kiselina, kao i vitamini E i C. Sve ovo svrstava proizvod među zdrave i on se koristi u mnogim pravcima.

Brašno od grožđa ulazi u dijete sa kalcijumom za poboljšavanje jačine kostiju. Ono utiče kako na čvrstoću, tako i na strukturu kostiju i veoma je korisno kod slabosti prouzrokovane nedostatkom kalcijuma. Magnezijum i gvožđe su takođe sadržani u njemu u dobrom odnosu. Proantocianidini u prahu od semenki grožđa sprečavaju rak.

Sadržaj antioksidanasa u brašnu, dobijenom od semenki grožđa, štiti krvne sudove od povreda koje dovode do povećanog krvnog pritiska, a odatle dolazi i njegovo blagodatno dejstvo na srce.

Brašno od semenki grožđa povećava kognitivne sposobnosti. Ono je dobar izbor i u borbi protiv opadanja kose, kod lečenja propadanja zuba, za poboljšanje kontrole šećera u krvi i mnogo drugih.

Preporučujuća doza za konzumaciju je od 100 do 300 miligrama dnevno. Može da se doda u hranu, da se razredi sa vodom ili drugim napitkom, ili da se koristi kao sastojak zajedno sa drugim proizvodima.

U kozmetici nalazi primenu kod proizvodnje seruma za lice ili krema i losiona za telo, budući da ima efekat koji zateže.

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...