Novosti
20.11.2022.

Semenke grožđa najbolja stvar za srce

Super hrana za super Srbe

Brašno se proizvodi od semenki crvenog grožđa i može da se konzumira kao lek ili da se uključi kao sastojak u kozmetičke proizvode. Njegovi terapeutski kvaliteti su dobro proučeni. U semenu grožđa je sadržan proantocianidin.

Ovo je moćan antioksidans sa jakim protivupalnim dejstvom i antialergijskim svojstvima. Antioksidans se uspešno bori sa slobodnim radikalima, odgovornim za starenje organizma. Smanjuje nivoe lošeg holesterola, pomaže u regulisanju krvnog pritiska, štiti od skleroze i pomaže nervnom sistemu i imunitetu.

brašnu od semenki grožđa veoma jako su koncentrisani flavonoidi i linolinska kiselina, kao i vitamini E i C. Sve ovo svrstava proizvod među zdrave i on se koristi u mnogim pravcima.

Brašno od grožđa ulazi u dijete sa kalcijumom za poboljšavanje jačine kostiju. Ono utiče kako na čvrstoću, tako i na strukturu kostiju i veoma je korisno kod slabosti prouzrokovane nedostatkom kalcijuma. Magnezijum i gvožđe su takođe sadržani u njemu u dobrom odnosu. Proantocianidini u prahu od semenki grožđa sprečavaju rak.

Sadržaj antioksidanasa u brašnu, dobijenom od semenki grožđa, štiti krvne sudove od povreda koje dovode do povećanog krvnog pritiska, a odatle dolazi i njegovo blagodatno dejstvo na srce.

Brašno od semenki grožđa povećava kognitivne sposobnosti. Ono je dobar izbor i u borbi protiv opadanja kose, kod lečenja propadanja zuba, za poboljšanje kontrole šećera u krvi i mnogo drugih.

Preporučujuća doza za konzumaciju je od 100 do 300 miligrama dnevno. Može da se doda u hranu, da se razredi sa vodom ili drugim napitkom, ili da se koristi kao sastojak zajedno sa drugim proizvodima.

U kozmetici nalazi primenu kod proizvodnje seruma za lice ili krema i losiona za telo, budući da ima efekat koji zateže.

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...