Novosti
04.07.2022.

Bezglutenski bakin miks

Smese za kolače, pice, testa, hleb

Bezglutenske mešavine bakin miks su proizvedene u kontrolisanim uslovima i sigurne za sve koji konzumiraju hranu bez glutena.  Ispecite fini domaći hleb, pecivo, picu ili focccacie, kolače vrlo jednostavno i brzo. Budite kreativni u osmišljavanju recepata. Dodajte kap maslinovog ulja i prepustite se užitku.

Način pripreme hleba:

1. U velikoj posudi pomešati sledeće sastojke: 500g brašna, 12g svežeg kvasca ili 4g suvog kvasca, 440ml mlake vode, 10g ekstra devičanskog maslinovog ulja, 10g soli.

2. Miešati mikserom 5 minuta dok ne dobijete glatko tiesto.

3. Testo ostaviti u dobro nauljenoj posudi kako bi se udvostručilo.

4. Testo prebaciti na radnu površinu posipanu brašnom i ručno mesiti.

5. Hleb: oblikovati hleb ili peciva iste veličine, pa prebaciti na pleh prekriven papirom za pečenje. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da se tiesto digne. Peći u pećnici prethodno zagrejanoj na 190C otprilike 20-25 minuta.

6. Pizza: testo razvući po plehu premazanom uljem. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da se digne. Rasporedite po testu željene sastojke. Peći u pećnici prethodno zagrejanoj na 220 C otprilike 20-25 minuta.

 

Prosečna hranjiva vrijednost u/na:100 g

Energetska vrednost: 1430/338 kJ/kcal

Masti: 2,1 g - od toga zasićene masne kiseline 0,31 g

Ugljeni hidrati: 75 g   - od toga šećeri 5,4 g

Proteini: 1,0 g 

So: 2,5 g

Vlakna: 7,2g

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...