Novosti
29.05.2022.

Ponza je konza

Slatko kiseli Ponzu i za mesoždere i za vegane

Jedan od najpopularnijih začina u Japanu se zove "Ponzu", koji je u stvari kombinacija soja sosa sa citrusnim voćem. Kikkoman Ponzu Lemon je zasnovan na našem čuvenom prirodno kuvanom sojinom sosu sa malo limuna. Ističe se po svom savršeno izbalansiranom profilu ukusa slanog, slatkog i kiselog.

Kikkoman Ponzu limun je idealan začin za sve vrste jela, jer njegov pikantan ukus svakom jelu daje živu notu i svežinu.

Savršeno izbalansirani ukus slanog, slatkog i kiselog. Prigodan za sva jela.

Upotreba:

Jednostavno prskajte čisti Ponzu sos na meso sa roštilja za eksploziju svežeg ukusa! Fini ukus takođe poboljšava prženu piletinu ili sotirani riblji file.

Ovaj Kikkoman sos je pogodan za vegane.

Kikkoman Ponzu limun se može pomešati sa uljem da bi se napravio ukusni azijski vinaigret. Kombinujte 5 kašika ulja i 120 ml sosa sa biberom i svežim začinskim biljem – i preliv je spreman za posluživanje.

 

Priča o...

Kikkoman Corporation je japanski proizvođač hrane. Njegovi glavni proizvodi i usluge uključuju soja sos, začine i arome za hranu, mirin, shochu i sake, sokove i druga pića, farmaceutske proizvode i usluge upravljanja restoranima.

Kikkoman ima proizvodne pogone i kancelarije u Japanu, SAD, Holandiji, Singapuru, Tajvanu, Kini i Kanadi. Najpopularniji je brend soja sosa u Japanu i Sjedinjenim Državama.

Soja sos u zapadnom japanskom stilu, nazvan šoju, dobro je poznat začin više od 300 godina. Kikkoman je najveća kompanija za proizvodnju šojua na svetu i „najodgovornija za uvođenje šojua na Zapad“.

Kikkoman soja sos je prirodno kuvan. Nakon dužeg namakanja u vodi, soja se pari na visokoj temperaturi pre nego što se pomeša sa zdrobljenom pečenom pšenicom. Dodaje se so, koja deluje kao antibakterijski agens i konzervans. Zatim se u smešu dodaje rod gljive Aspergillus i ostavi tri dana da bi se stvorio šoju koji, osnova za soja sos. Ova baza se zatim prebacuje u rezervoar i meša sa fiziološkim rastvorom, što stvara kašu poznatu kao moromi. Sledi nekoliko meseci starenja, kada se odvijaju različiti organski procesi uključujući mlečnu kiselinu, alkoholnu i organsku fermentaciju da bi se stvorili jedinstveni ukusi. Moromi se zatim mehanički pritiska kroz slojeve tkanine oko deset sati da bi se izvukao sirovi proizvod.

U poslednjem delu procesa, sirovi soja sos se ostavlja da se odvoji 3-4 dana, a zatim se pasterizuje pomoću pare, što takođe zaustavlja bilo kakvu enzimsku aktivnost. Finalni proizvod je tada spreman za pregled i flaširanje. Kikkoman ima prepoznatljivu bocu za svoj soja sos, koju je dizajnirao Kenji Ekuan 1961.

Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111552
Savršeno izbalansirani ukus slanog, slatkog i kiselog. Prigodan za sva jela.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
615,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 8715035130104
Istraživanja su pokazala da hrana ne gubi svoj ukus i primamljivost čak i ako se sva so...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
449,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Korejska 4902880070554
Ljuto pikantni sos
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.100,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...