Novosti
22.05.2022.

Sriracha je mmmm

Može uz hladnu ili pečenu hranu

Kako je nastao?
Većina starosedeoca na Tajlandu kaže da su kultni začin prvi napravili burmanski radnici u pilani. Radnici bi kupili sastojke za sos u lokalnoj prodavnici u lučkom gradu Sri Rača, u vlasništvu žene po imenu Thavat Viphisamakun.
Prodavnica je na kraju sama počela da pravi sos, prodajući ga kupcima prodavnica i obližnjim restoranima sa morskim plodovima gde je stekao lokalnu popularnost. Uskoro su gradovi širom Tajlanda i Vijetnama koristili sos i njegove varijacije kao začin za svaki obrok.
1979 godine sriracha je ušao na američko tržište pomoću originalnog petao sosa od  Davida Trana. Sriračin karakterističan ukus i blaga toplota izdvajali su ga od drugih ljutih sosova u to vreme, omogućavajući mu da brzo formira sopstvenu nišu u SAD. 2010. godine, sos je proglašen za sastojak godine 
Danas je sriracha sos globalna kulinarska ikona. Može se naći u restoranima, super prodavnicama i kuhinjskim ormarićima širom zemlje, začinjavajući gotovo sve na stolu za večeru.

Sačuvano u omiljne
Korejska 1111111111561
Napravljen od čilija sazrelog na suncu, spreman za upotrebu sa pečenim ili hladno rezan...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
790,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Korejska 1111111111560
Autentični tajlandski čili sos koji je majstorski spoj svih začinjenih, slatkih i slani...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
690,00 RSD

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...