Novosti
16.05.2022.

Proteini kao kod mame

Liofilizovana kozja surutka je dar sa neba

Kozja surutka je bogata kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K.
Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka i preporučuju se onima koji su alergični na proizvode od kravljeg mleka. Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja. Struktura proteina iz kozjeg mleka stvara mekšu surutku, koja je mnogo lakša za varenje. Osim toga, protein kozjeg mleka i njegova hemijska struktura su *veoma slični proteinu* koji se nalazi u majčinom mleku.
Odgovarajući unos kalcijuma je od vitalnog značaja za zdrave kosti i zube. Kalcijum pomaže i u kontroli telesne težine razbijanjem masti.
Proizvodi kozjeg mlijeka imaju prirodno nizak nivo holesterola, a ako je u pitanju obrano kozje mleko, te vrednosti su još niže i kod masti i kod holesterola, što se smatra odličnom opcijom za one koji vode računa o unosu masti i kalorija.
Jedna šolja kozjeg mleka sadrži 168 kalorija, oko 10 grama masti ali svega 26 miligrama holesterola.
Kozja surutka odličan način da obezbedite dodatne zalihe proteina kroz ishranu. Lako je svarljiva, mogu je piti i osobe koje su alergične na laktozu. A u sebi sadrži važne vitamine i minerale koji su ljudskom telu neophodni kako bi bilo i ostalo zdravo.

Sačuvano u omiljne
Regeneriše jetru, jača imuni sistem, čisti organizam, uvećava mišićnu masu a smanjuje t...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.750,00 RSD

Slični članci

07.
Apr.
2024.
Novosti
Veoma je moćan antioksidans (sadrži karotin i katehin) jer sprečava aktivnost slobodnih radikala koji uzrokuju pojavu malignih, kardiovaskularnih i drugih ob...
07.
Apr.
2024.
Novosti
Važno je istaći da je ogromna razlika u efikasnosti izmedju sintetičkog i prirodnog vitamina C. Prirodni C vitamin je onaj koji dobijamo direktno iz biljaka ...