Novosti
03.05.2022.

Najbolje maslinovo ulje na svetu

Elettra je broj 1

Elettra maslinovo ulje spada u kategoriju ekstra devičanskog maslinovog ulja sa visokim nivoom fenola. Na osnovu rezultata laboratorijske analize, dnevna konzumacija 20gr elettra maslinovog ulja obezbeđuje 18,6mg fenola ili njihovih derivata.

Maslinova ulja koja sadrže >5mg fenola na 20gr spadaju u kategoriju tzv lekovitih maslinovih ulja sa zdravstvenim izjavama, jer štite lipide u krvi od oksidativnog stresa. Elettra maslinovo ulje sadrži tri (3) puta veću količinu fenola od prosečnih gore navedenih vrednosti u skladu sa Uredbom 432/2012 Evropske unije.

Nivoi značajnih polifenola, oleokantala i oleaceina, u maslinovom ulju su veći od prosečnih vrednosti uzoraka analiziranih u međunarodnoj studiji sprovedenoj na Univerzitetu Kalifornije, Dejvis.

Ekstra devičansko maslinovo ulje sa dozvoljenom zdravstvenom izjavom, kada se koristi u kuvanju i konzumira u obrocima, omogućava apsorpciju velike količine fenola koji jačaju imunitet organizma.

Važno je napomenuti da oba polifenola, oleokantal i oleacein, imaju značajnu biološku aktivnost, delujući kao antiinflamatorni, antioksidansi, dok istovremeno pojačavaju kardioprotektivnu i neuroprotektivnu aktivnost.

Medicinske studije sprovedene tokom proteklih godina pokazale su da je ekstra devičansko maslinovo ulje sa visokim sadržajem fenola i koje ima dozvoljenu zdravstvenu izjavu, prirodni lek protiv kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, raka, leukemije, kao i Alchajmerove bolesti.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU

Prema uredbi 432/2012 Evropske unije, dnevna doza od 20gr maslinovog ulja sadrži 250mg/kg polifenola i dovoljna je da pruži zaštitu ljudskom telu od oksidativnog stresa. Ova preporučena dnevna doza se može dobiti ispijanjem 10 ml SILVER ELETTRA EVOO.

Dnevnu dozu možemo konzumirati i jedući „mediteranske“ dijetetske obroke (salata, riba, voće, povrće) u kombinaciji sa ekstra devičanskim maslinovim uljem sa visokim sadržajem fenola. Dodavanjem sirove ELETTRA EVOO možemo uživati u rajskom ukusu u kombinaciji sa vrednim zaštitnim svojstvima.

 

Maslinovo ulje bogato oleokantalom utiče na funkciju kardiovaskularnog sistema. Pročitajte više u zvaničnim istraživanjima. Link u nastavku.

READ MORE

Oleokantal je Prirodno antiinflamatorno jedinjenje. Pročitajte više u zvaničnim istraživanjima. Link u nastavku.

READ MORE

Uloga oleokantala u raku dojke i prostate. Pročitajte više u zvaničnim istraživanjima. Link u nastavku.

READ MORE

Antikancerogena aktivnost oleokantala

READ MORE

Oleokantal promoviše samo smrt ćelija raka, a ne normalnih ćelija

READ MORE

Antikancerogena aktivnost oleokantha kod malignog melanoma kože

READ MORE

Efekat oleokantala na rak dojke

READ MORE

Antikancerogeni efekti oleokantala u hepatocelularnom (HCC) i kolorektalnom karcinomu (CRC)

READ MORE

Visoko fenolno maslinovo ulje je povezano sa značajnim poboljšanjem mentalne funkcije kod ljudi sa ranim Alchajmerovim simptomima

READ MORE

 

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...