Novosti
23.01.2022.

Shisandra je shik

Poboljšava san i daje tonus koži

Šisandra, loza magnolije, je rod žbunova koji se uvijaju koji se uglavnom penju na drugu vegetaciju. Šizandra je porijeklom iz Azije i Severne Amerike.

Neke vrste se obično uzgajaju u baštama kao ukrasne biljke. To je izdržljiva listopadna penjačica koja uspeva na skoro svim vrstama tla; njen preferirani položaj je na zaštićenom, senovitom zidu. Može se razmnožavati reznicama polusazrelih izdanaka u avgustu.

Uprkos svom uobičajenom nazivu magnolija, Šisandra nije blisko povezana sa pravim magnolijama.

Njeno sušeno voće se ponekad koristi u medicini. Bobice shisandre zovu još i Voće sa pet ukusa jer poseduju svih pet osnovnih ukusa u kineskoj biljnoj medicini: slano, slatko, kiselo , opor (začinjen) i gorak. U tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se kao lek za mnoge bolesti: za infekcije, poboljša zdravlje kože, protiv nesanice, kašlja i žeđi.

Način upotrebe: 1 kafenu kašiku (5g) praha dnevno pomešati sa voćnim sokom, dodati u šejk ili smuti i popiti.

Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111111381
Upotrebljava se kao tonik za celo telo namenjeno jačanju organa, naročito bubrega, jetr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.010,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...