Novosti
23.01.2022.

Shisandra je shik

Poboljšava san i daje tonus koži

Šisandra, loza magnolije, je rod žbunova koji se uvijaju koji se uglavnom penju na drugu vegetaciju. Šizandra je porijeklom iz Azije i Severne Amerike.

Neke vrste se obično uzgajaju u baštama kao ukrasne biljke. To je izdržljiva listopadna penjačica koja uspeva na skoro svim vrstama tla; njen preferirani položaj je na zaštićenom, senovitom zidu. Može se razmnožavati reznicama polusazrelih izdanaka u avgustu.

Uprkos svom uobičajenom nazivu magnolija, Šisandra nije blisko povezana sa pravim magnolijama.

Njeno sušeno voće se ponekad koristi u medicini. Bobice shisandre zovu još i Voće sa pet ukusa jer poseduju svih pet osnovnih ukusa u kineskoj biljnoj medicini: slano, slatko, kiselo , opor (začinjen) i gorak. U tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se kao lek za mnoge bolesti: za infekcije, poboljša zdravlje kože, protiv nesanice, kašlja i žeđi.

Način upotrebe: 1 kafenu kašiku (5g) praha dnevno pomešati sa voćnim sokom, dodati u šejk ili smuti i popiti.

Superfood 1111111111381
Upotrebljava se kao tonik za celo telo namenjeno jačanju organa, naročito bubrega, jetr...
1.885,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

22.
May.
2022.
Novosti
Napravljen od čilija sazrelog na suncu, spreman za upotrebu sa pečenim ili hladno rezanim mesom, ćevapom ili bilo kojem vašem omiljenom jelu.
22.
May.
2022.
Novosti
Riblji sos je zapravo tečni začin napravljen od ribe ili krila koji su obloženi solju i fermentisani do dve godine. Koristi se kao osnovni začin u kuhinji is...
16.
May.
2022.
Novosti
Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka i preporučuju se onima koji su alergični na proizvode od kravljeg mleka.
string(0) ""