Novosti
18.12.2021.

Sikavica jetru čuva, a moringa je krasi

Liver detoks je broj 1 za očuvanje i čišćenje jetre

Liver Detox Cocktail je originalna receptura i jedinstvena kombinacija najmoćnije biljke za zdravlje krvnih sudova po imenu Moringa, nezamenljive biljke za zdravlje jetre po imenu Gujina trava ili Sikavica, i veoma važnog minerala u vidu Selena.

Posebnost ovog suplementa je simbioza ove dve biljke, koje ujedinjene pojačavaju dejstvo i nadopunjuju se uz pomoć Selena.

Moringa podiže imunitet, sjajan je antioksidans, obnavlja ćelije, čuva krvne sudove, srce, hrskavicu i kosti.

Ali Sikavica je ona koja je ključna u celoj priči. To je krupna, snažna dvogodišnja zeljasta biljka, koja liči na šaren bujan čkalj. Listovi su tigrasto prošarani belim prugama. Cvetovi i listovi su bodljikavi. Cveta celog leta, u drugoj godini. Rasprostranjena je na području oko Mediterana, u južnoj Evropi, na Bliskom Istoku i u severnoj Africi.

U starim zapisima Dioskorid kaže da se sikavica koristila kod ugriza zmije, ali u moderno doba najznačajnija je upotreba semena u bolestima i oštećenjima jetre. Akutne i hronične bolesti, kod alkoholizma i drugih trovanja, za smanjivanje nivoa lošeg holesterola te kao regeneraciju jetre nakon oštećenja izazvanih radijacijama kod tretmana raka. Korisna je i kod dojilja jer potiče izlučivanje mleka. Jestivi su praktično svi delovi biljke.

Silimarin deluje protiv brojnih otrova jetre (kao antagonist). Menja spoljnu građu jetrenih (hepatocita), tako da u nju više ne prodiru otrovi. Aktivira enzime koji u jetri razgrađuje strane materije, podstiče obnovu ćelija nakon oštećenja, delimično utiče i na modulaciju imuniteta. Povoljno utiče na oštećenje jetre npr. masne jetre, ciroze jetre. U narodu se upotrebljava za ublažavanje napada žuči, protiv šećerne bolesti, zatvora, za lečenje hemoroida i dr.

Sačuvano u omiljne
Čuvar jetre i krvnih sudova.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.095,00 RSD

Slični članci

12.
May.
2024.
Novosti
Organska ašvaganda (ashwagandha) u prahu je najefektivnije prirodno sredstvo za smanjenje anksioznosti i stresa koje u isto vreme daje energ...
12.
May.
2024.
Novosti
Agaricus blazei murili ima najjedinstveniji profil beta-glukana od svih pečuraka, pa samim tim utiču na proizvodnju belih krvnih zrnaca. Idealna za osobe sa ...
07.
May.
2024.
Novosti
Crna maka je za muškarce koji žele da poboljšaju kvalitet, broj i pokretljivost muških polnih ćelija. Odlična je za sportiste, i mu...