Novosti
05.12.2021.

Prirodni vitamin D iz ulja jetre bakalara

Omega 3, Vitamin A i D su u bakalaru i čekaju.

Dobija se ekstrakcijom iz jetre bakalara, a I ima visok sadržaj omega 3 masnih kiselina, vitamina A i D. Snabdeva nas dobrim mastima koje nam pomažu da funkcionišemo efikasno i pritom je prirodno protivupalno sredstvo.

Prednosti korišćenja:

Usled povećanog nivoa Vitamina D može pomoći kod održavanja kosti i skeleta

Pri nedostatku sunčeve svetlosti te usporenoj proizvodnji vitamin D preporučujue se Ulje jetre bakalara kojeg mogu koristiti osobe svih uzrasta. Inače se u severnoj Evropi koristi u prevenciji rahitisa kod dece još od 1824. godine, kao i kod starijih osoba u lečenju osteoporoze i artritisa.

Može povećati plodnost

Omega 3 masne kiseline mogu pomoći da se poveća proizvodnja polnih hormona i u muškim i u ženskim polnim organima. Protivupalna svojstva sadržana u ulju jetre bakalara podstiču zdravlje hipofize i nadbubrežnih žlezda koje su odgovorne za regulisanje trudnoće i reproduktivnosti u celini.

Pomaže kontroli dijabetesa

Masne kiseline sadržane u ribljem ulju pomažu kontroli i regulisanju proizvodnje insulina. Preporučuju se i tokom trudnoće kako bi se smanjile šanse za razvoj bolesti kod novorođenčeta. Istraživanja pokazuju da se ovo ulje može koristiti i kao tretman kod dijabetesa.

Reguliše holesterol

Ulje jetre bakalara bogato je dobrim omega 3 masnim kiselinama, koje dobro balansiraju sa lošim mastima u telu pomažući smanjenju nivoa holesterola.

Pospešuje zdravlje kardiovaskularnog sistema

Pomaže da se smanji broj triglicerida u krvotoku i na taj način smanjuje rizik od nastanka i razvoja srčanih oboljenja. Omega 3 masne kiseline takođe pomažu sprečavanju (kalcifikacije) očvrsnuća arterija.

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...