Novosti
28.11.2021.

Klice pšenične trave su VAU

Trava ali pšenična, protivotrovna i protivanemična

Organska pšenična trava u prahu (lat. Triticum aestivum) je bogat izvor vlakana i proteina koji doprinose rastu i održavanju mišićne mase i zdravlja kostiju. Jedan je od najbogatijih izvora vitamina A, C, E, K, i širokog spektra vitamina B. Svetlo zelena boja organske pšenične trave u prahu potiče od prisustva hlorofila, a sadrži i karotenoide, pigmente koji su odgovorni za žutu, crvenu i narandžastu boju biljaka. Zbog visokog sadržaja hlorofila vrlo je cenjena dopuna ishrani. Hlorofil, biljna krv, je po svojoj molekularnoj građi slična ljudskoj krvi. Razlika je u tome što hlorofil sadrži atomsko jezgro magnezijuma, a hemoglobin atomsko jezgro gvožđa. Hlorofil i proteini daju hemoglobin od koga se sastoji 75% naših ćelija.

Organska pšenična trava se dobija klijanjem semenki pšenice. Pšenična trava koja raste iz zrna je mnogo hranljivija od zrna, a ne sadrži gluten. Doza od 3 kafene kašičice organske pšenične trave u prahu sadrži više od 50% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, koji je jedan od najsnažnijih antioksidanata i koji je uključen u veliki broj metaboličkih procesa u ljudskom organizmu. Vitamin C takođe doprinosi normalnom formiranju kolagena koji je značajan za funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, zuba i kože. Osim toga, vitamin C povećava apsorpciju gvožđa, što je posebno važno jer organska pšenična trava sadrži i gvožđe. U organskoj pšeničnoj travi se nalazi i obilje kalcijuma, cinka i hroma. Hrom je značajan jer doprinosi održanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata.

Organska pšenična trava sadrži visok nivo folata, koji igraju ulogu u sintezi amino kiselina, normalnom formiranju krvnog tkiva i metabolizmu homocisteina, normalnoj funkciji nervnog sistema i imuniteta. Folati su takođe uključeni u proces ćelijske deobe, a doprinose i formiranju posteljice tokom trudnoće, što organsku pšeničnu travu čini odličnim izborom za konzumiranje pre i tokom trudnoće.

Terapija klicama pšenične trave је praksa koja se preporučuje zbog sledećeg:

  • Eliminiše toksine

Hlorofil iz pšenične trave pomaže organizmu da se otarasi nečistoća i uskladištenih toksina, na taj način održava zdravlje jetre. Kada se vaše telo “očisti”, možda ćete primetiti povećanje nivoa energije i bolje zdravlje u celini.

  • Može pomoći u varenju

Pšenična trava ima visok nivo enzima koji pomažu u varenju tako što razlažu hranu i omogućavaju lakšu apsorbciju hranljivih materija. Detox efekat pšenične trave čisti vaša creva, tako da smanjuje gasove, nadimanja i abdomenalne nelagodnosti. Takođe može pomoći u otklanjanju konstipacije, sindroma iritabilnog creva i drugih problema digestivnog trakta.

  • Može ubrzati metabolizam

Uzimanje pšenične trave može ubrzati vaš metabolizam i pomoći u gubitku težine. Pšenična trava je izuzetno hranjiva i daje osećaj sitosti a ima jako malo kalorija i nema masnoća, može smanjiti žudnju za hranom.

  • Smanjuje holesterol u krvi

Što vas može učiniti manje rizičnim za razvoj srčanih bolesti.

  • Može poboljšati funkciju imunog sistema
  • Može smanjiti krvni pritisak

Molekul hlorofila je sličan hemoglobinu i povećava broj krvnih zrnaca, to pomaže u normalizaciji krvnog pritiska. Takođe se smatra da čisti krv i poboljšava cirkulaciju krvi.

  • Može pomoći kod dijabetesa

Dokazano je da pšenična trava smanjuje nivo šećera u krvi kod ljudi s dijabetesom. Ovo je delimično jer pšenica ima jedinjenja koja imaju efekat sličan insulinu. Smanjuje glikemijski indeks hrane, što pozitivno deluje na nivo šećera u krvi.

  • Može pomoći kod artritisa

Antiinflamatorna svojstva pšenice mogu olakšati neke od simptoma artritisa, kao što su krutost, bol i otok.

Dtc
Detoksikacija 8606108318300
Pšenična trava pomaže kod boljeg varenja i detoksikacije i zato je česti sastojak detox...
1.050,00 RSD
Dtc
Detoksikacija 8606108318294
Pšenična trava pomaže kod boljeg varenja i detoksikacije i zato je česti sastojak detox...
560,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

16.
Jan.
2022.
Novosti
Sango koral je moćan prirodni upijač. Kad se pomeša sa vodom koral upija jedinjenja hlora, zagađivače, a teški metali postaju neutralni. Sango ...
16.
Jan.
2022.
Novosti
Manuka je vrsta meda sa najjačim protivupalnim delovanjem. Upotrebljava se i u lečenju kožnih čireva i opekotina trećeg stepena. Takođe je izvrstan za t...
09.
Jan.
2022.
Novosti
Crna maka se preporučuje  muškarcima koji želje da poboljšaju kvalitet, broj i pokretljivost spermatozoida, sportistima (mu...
string(0) ""