Novosti
28.11.2021.

Klice pšenične trave su VAU

Trava ali pšenična, protivotrovna i protivanemična

Organska pšenična trava u prahu (lat. Triticum aestivum) je bogat izvor vlakana i proteina koji doprinose rastu i održavanju mišićne mase i zdravlja kostiju. Jedan je od najbogatijih izvora vitamina A, C, E, K, i širokog spektra vitamina B. Svetlo zelena boja organske pšenične trave u prahu potiče od prisustva hlorofila, a sadrži i karotenoide, pigmente koji su odgovorni za žutu, crvenu i narandžastu boju biljaka. Zbog visokog sadržaja hlorofila vrlo je cenjena dopuna ishrani. Hlorofil, biljna krv, je po svojoj molekularnoj građi slična ljudskoj krvi. Razlika je u tome što hlorofil sadrži atomsko jezgro magnezijuma, a hemoglobin atomsko jezgro gvožđa. Hlorofil i proteini daju hemoglobin od koga se sastoji 75% naših ćelija.

Organska pšenična trava se dobija klijanjem semenki pšenice. Pšenična trava koja raste iz zrna je mnogo hranljivija od zrna, a ne sadrži gluten. Doza od 3 kafene kašičice organske pšenične trave u prahu sadrži više od 50% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, koji je jedan od najsnažnijih antioksidanata i koji je uključen u veliki broj metaboličkih procesa u ljudskom organizmu. Vitamin C takođe doprinosi normalnom formiranju kolagena koji je značajan za funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, zuba i kože. Osim toga, vitamin C povećava apsorpciju gvožđa, što je posebno važno jer organska pšenična trava sadrži i gvožđe. U organskoj pšeničnoj travi se nalazi i obilje kalcijuma, cinka i hroma. Hrom je značajan jer doprinosi održanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata.

Organska pšenična trava sadrži visok nivo folata, koji igraju ulogu u sintezi amino kiselina, normalnom formiranju krvnog tkiva i metabolizmu homocisteina, normalnoj funkciji nervnog sistema i imuniteta. Folati su takođe uključeni u proces ćelijske deobe, a doprinose i formiranju posteljice tokom trudnoće, što organsku pšeničnu travu čini odličnim izborom za konzumiranje pre i tokom trudnoće.

Terapija klicama pšenične trave је praksa koja se preporučuje zbog sledećeg:

  • Eliminiše toksine

Hlorofil iz pšenične trave pomaže organizmu da se otarasi nečistoća i uskladištenih toksina, na taj način održava zdravlje jetre. Kada se vaše telo “očisti”, možda ćete primetiti povećanje nivoa energije i bolje zdravlje u celini.

  • Može pomoći u varenju

Pšenična trava ima visok nivo enzima koji pomažu u varenju tako što razlažu hranu i omogućavaju lakšu apsorbciju hranljivih materija. Detox efekat pšenične trave čisti vaša creva, tako da smanjuje gasove, nadimanja i abdomenalne nelagodnosti. Takođe može pomoći u otklanjanju konstipacije, sindroma iritabilnog creva i drugih problema digestivnog trakta.

  • Može ubrzati metabolizam

Uzimanje pšenične trave može ubrzati vaš metabolizam i pomoći u gubitku težine. Pšenična trava je izuzetno hranjiva i daje osećaj sitosti a ima jako malo kalorija i nema masnoća, može smanjiti žudnju za hranom.

  • Smanjuje holesterol u krvi

Što vas može učiniti manje rizičnim za razvoj srčanih bolesti.

  • Može poboljšati funkciju imunog sistema
  • Može smanjiti krvni pritisak

Molekul hlorofila je sličan hemoglobinu i povećava broj krvnih zrnaca, to pomaže u normalizaciji krvnog pritiska. Takođe se smatra da čisti krv i poboljšava cirkulaciju krvi.

  • Može pomoći kod dijabetesa

Dokazano je da pšenična trava smanjuje nivo šećera u krvi kod ljudi s dijabetesom. Ovo je delimično jer pšenica ima jedinjenja koja imaju efekat sličan insulinu. Smanjuje glikemijski indeks hrane, što pozitivno deluje na nivo šećera u krvi.

  • Može pomoći kod artritisa

Antiinflamatorna svojstva pšenice mogu olakšati neke od simptoma artritisa, kao što su krutost, bol i otok.

Sačuvano u omiljne
Dtc
Detoksikacija 8606108318300
Pšenična trava pomaže kod boljeg varenja i detoksikacije i zato je česti sastojak detox...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.050,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dtc
Detoksikacija 8606108318294
Pšenična trava pomaže kod boljeg varenja i detoksikacije i zato je česti sastojak detox...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
560,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...