Novosti
17.10.2021.

Za sve koji imaju problema sa cirkulacijom

Ulje crnog bibera je efikasnije od jutarnje rakije.

Ulje crnog bibera ima snažno termičko dejstvo. Ublažava bol u mišićima, uključujući i sve druge bolove povezane sa reumatizmom. Jedinjenje piperin, koje se nalazi u eteričnom ulju crnog bibera, odgovorno je za njegovo analgetsko dejstvo. To je prirodni neutralizator bola koji prodire duboko u mišiće i zglobove, smanjuje nagomilavanje produkata zapaljenja i stimuliše oslobađanje toksina iz mišića u krvotok. Toksini se zatim brže izbacuju iz organizma, jer ulje crnog bibera stimuliše cirkulaciju i rad bubrega.

Lekovita svojstva crnog bibera (Piper nigrum) mnogostruka su. Poznat je još od davnina u tradicionalnoj indijskoj, kineskoj i ajuverdskoj medicini, a opisan je i u mnogim farmakopejama kao sastojak različitih preparata. Kao veoma važan i skupocen začin bio je poznat Grcima i Rimljanima, dok su u srednjem veku njime plaćani porez i ostali nameti, odakle i potiče izraz „papreno skup“.

Blagodeti:

- Smanjuje bol u mišićima i koštano-zglobnom sistemu

- Ima snažno analgetsko i protivupalno dejstvo

- Povećava pokretljivost zglobova i mišića, neutrališe ukočenost i utrnulost,

- Poboljšava perifernu cirkulaciju

- Ublažava grčeve i umor nakon sportskih treninga

- Podržava sistem organa za varenje i reguliše probavu

- Smanjuje grčeve, nadutost i ubrzava varenje

- Otklanja mentalni umor, gubitak apetita i stimuliše potenciju

- Otklanja mučninu i povraćanje, pogodan je tokom putovanja

Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 8606107342535
Ima oštar, jasan miris koji umiruje i podiže energiju, a zbog mogućnosti zagrevanja kor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.485,00 RSD

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...