Novosti
05.10.2021.

Rusko kedrovo ulje u kapsulama

Duplo bolji imunitet uz duplu dozu po ceni jednog

Stabljika bora ili kedar četinar je koji potiče iz istočne Rusije i korejsko–kineskih delova Azije. Uspešno raste na nadmorskim visinama preko 1.500 metara u Rusiji (sibirsko-altajskom tajgama) u uslovima nezagađene i apsolutno čiste prirode. Zbog specifičnosti uslova i divljine u kojima raste – šumari i botaničari su ovaj bor popularno nazvali “zeleni kameni mač”, budući da leči gotovo sve bolesti, a stare ljude podmlađuje vraćajući im neophodnu snagu i energiju. Seme kedra se već dugo koristi kao jestivo voće jer sadrži esencijalne nutrijente kao što su amino-kiseline, masne kiseline i vitamini. Takođe se primenjuje i njegovo ulje, kao i etarsko ulje dobijeno destilacijom vodene pare.

Kedrovo biljno ulje dobijeno hladnim presovanjem kedrovih oraščića zauzima posebno mesto u ruskoj narodnoj i zvaničnoj medicini i kozmetologiji. Treba naglasiti da su šišarke kedra (sporedni proizvod) koje ostaju prilikom obrade semena bogat izvor polifenolnih jedinjenja, kao što su sirovi polifenoli. Kedrovo ulje dobijeno iz semena poslednjih godina koristi se u tretiranju dermatoloških problema prvenstveno u oblasti alopecije (ćelavosti), gde se mogu postići odlični rezultati u zaustavljanju opadanja i podsticanju rasta nove kose, te otklanjanju seboreje i peruti.

 

Kedrovo ulje zahvaljujući svojim lekovitim svojstvima apsolutno prevazilazi sva prirodna ulja (riblje, avokadovo, maslinovo, bundevino, kokosovo, ružino). Ali, kedrovo ulje, pored velike učinkovitosti i zdravstvene delotvornosti, ima jedan veliki nedostatak, a to je kratak rok trajanja (od šest do 12 meseci), a otvaranjem hermetički zatvorenog pakovanja oksidacija počinje već nakan mesec dana, što znači da se lekiviti napitak od kedrovog ulja ne sme koristiti kasnije.

Sovjetski, ruski i beloruski farmaceutski tehnolozi godinama su pokušavali da reše problem s kratkim rokom trajanja aktivne supstance kedrovog ulja, koja brzo počinje da oksidira i gubi svoja lekovita svojstva. Jedini način za to bila je proizvodnja uljane želatinske soft gel kapsule Ruskog kedrovog ulja, koja ima sve lekovite osobine nerafinisanog hladnog ulja.

Sačuvano u omiljne
Lekovito bilje 1111111111474
Suplementacija ishrane Ruskim kedrovim uljem u želatinskim soft gel kapsulama jača imun...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.190,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lekovito bilje 1111111111471
Najbogatiji izvor karotenoida i prirodni multivitaminski kompleks namenjen deci i odras...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.183,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Čajevi i napici 8606108480083
IMUNORM čaj u obliku briketa je njegov prvi i najbolji pomoćnik u zaštiti vašeg imunite...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.085,00 RSD

Slični članci

25.
Mar.
2024.
Novosti
mikronutrijentI organskih plodova kupine, maline, cvekle i stabljika celera. flavonoidi za bolji rad srca, vitamin C za jači imunitet i ...
17.
Mar.
2024.
Novosti
Lekovita dejstva đumbira: - protiv mučnine i povraćanja, regulisanje telesne težine i holesterola, ublažava upalu mišića, može pomoći kod osteoporoze,...