Novosti
05.09.2021.

Bol u zglobovima je prošlost uz Joint MD

Kako priroda utiče na zglobove? Saznajte!!!

Snažna formula sa trostrukim delovanjem je sačinjena po preporuci sastojaka ove klinike i deluje na ublažavanje bolova i pokretljivost zglobova.
Problem sa bolovima u zglobovima ima preko 75% ukupne populacije preko 60 godina, ali i mlađi. 
Bolove u zglobovima mogu izazvati brojni faktori, kao što su: nasleđe, povećanje telesne težine, istezanje tetiva ili ligamenata, iscrpljenost, bakterijske i virusne upale te razni hormonski i metabolički poremećaji.
Joint MD Repair Gel se preporučuje za:
- Bol u vratu i ramenima, kolenu, skočnim zglobovima i bol u leđima
- Bol izazvan preopterećenjem i kod uganuća
- Povrede ligamenata i mišića
- Grčeve u mišićima i sportske povrede

Upotreba :
Gel se nanosi u tankom sloju na ciljna mesta (mišiće i zglobove). Koristi se 2-3 puta dnevno, deluje 10-12 sati a blagotvorno dejstvo se oseća nakon nekoliko minuta. Nakon nanošenja gela obavezno oprati ruke. Jedno pakovanje je dovoljno za 50 aplikacija.

Kako deluju sastojci?

Ekstrakt čili paprike
Ekstakt čili paprike u sadejstvu sa alkoholom, kamforom i mentolom prokrvljuje, greje, a potom hladi i dodatno pomaže da se bolje apsorbuju ostale aktivne supstance u sastavu gela. Kapsaicin koji se dobija iz ekstrakta čili paprike, primenom na kožu izaziva osećaj žarenja i hipermiju (pojačanu cirkulaciju u tretiranom području) što pomaže u ublažavanju reumatskog bola.
Poznato je da je kapsaicin neuropeptid-aktivna supstanca i da utiče na sintezu, skladištenje, transport, i oslobađanje supstance P koja je hemijski medijator impulsa bola duž centralnog nervnog sistema. Kapsaicin pomaže u ublažavanju bola sprečavanjem akumulacije supstance P u perifernim senzornim neuronima. Kada ima manje supstance P u nervnim završecima, pa se impulsi bola ne prenose do mozga.
Pojednostavljeno, kapsaicin blokira prenos bolnih impulsa do centralnog nervnog sistema. Mehanizam delovanja se bazira na vezivanju kapsaicina za receptore na senzornim neuronima u koži, odnosno vaniloidnim receptorima tipa 1. To su jonski kanali koji se aktiviraju pri visokoj temperaturi ili hemijskim ili fizičkim nadražajima.
Vezivanjem kapsaicina na receptor VR-1 dolazi do izazivanja nervnog signala koji se u mozgu interpretira kao žarenje i osećaj pečenja. Takav učinak izaziva lučenje unutrašnjih analgetskih supstanci (endorfina) koji ublažavaju bol.
Kapsaicin se koristi kao delotvoran lokalni antireumatik u obliku tinktura, krema, masti i gelova koji se utrljavaju u kožu. Studije pokazuju da kapsaicin može biti delotvoran lek za artritis.

Hondroitin za elastičnost hrskavice
Hondroitin je neophodan sastojak za održavanje strukturnog integriteta tkiva, pre svega kože i hrskavice. Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranjivih sastojaka, a takođe doprinosi i elastičnosti hrskavice.
Hijaluronska kiselina za obnavljenje hrskavice
Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritis) dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavica, a time se smanjuje elastičnost i pokretljivost zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima, u hrskavici, u međućelijskom matriksu, u sinovijalnoj tečnosti (tečnost oko zglobova, koja ih podmazuje).

Đumbir deluje analgetski
Đumbir deluje antizapaljenski i veoma je dobar antioksidans, antiseptik i analgetik, stimuliše perifernu i uopšteno cirkulaciju, zagreva, otklanja grčeve i spazme. Đumbir se pokazao idealnim prirodnim lekom za ublažavanje upalnog i bolnog stanja kod artritisa. U kombinaciji sa drugim biljkama može da dovede do pojačanja njihovog dejstva.

Kurkuma ima lekovita svojstva
Kurkuma se tradicionalno koristi u lekovite svrhe, zbog svog antiinflamatornog delovanja i inhibitornog delovanja na medijatore koji učestvuju u razgradnji hondrocita. Ima pozitivno dejstvo na normalno funkcionisanje i održavanje fleksibilnosti zglobova. Pospešuje održavanje kostiju, a koži obezbedjuje potrebne sastojke koji je čine glatkom i hidriranom odmah nakon nanošenja.

Ruzmarin protiv reume
Ruzmarin ima antivirozno, antibakterijsko, antiinflamatorno dejstvo i on je jedan od najboljih saveznika u borbi protiv reume, bolova u zglobovima i pri lečenju sportskih povreda. Pospešuje prokrvljenost kože, i blagotvoran je za umorne noge i stopala. Održava, hrani i štiti kožu i njene funkcije, stimuliše rad limfnog sistema.

Eukaliptus protiv grčeva
Eukaliptus se koristi za relaksaciju zgrčenih mišića i istegnutih ligamenata uzrokovanih različitim etiologijama, poput grča ili povreda mišića, lumbaga, artritisa, reumatskih tegoba. Prirodni je analgetik i stimuliše mikrocirkulaciju i ostvaruje toplotni efekat koji postepeno zagreva kožu.

Kamfor smiruje upalu mišića
Kamfor ima lokalno analgetsko i antiseptičko delovanje. Smiruje upalu mišića, neuralgiju, artritis i reumatske bolove. Odlikuje ga to što ga koža odlično upija. Kamfor veoma brzo dovodi do vazodilatacije koja izaziva ugodan osećaj toplote, osveženja, peckanja i prestanak bola. Nastale senzacije odvraćaju pažnju s primarnog bola u dubljim slojevima mišićno-zglobnih struktura. Kamfor u niskim dozama, primenjen na kožu, deluje kao rubefacijens i blagi analgetik.

Mentol umanjuje bolove u zglobovima
Mentol je prirodni izoprenoidni fenol koji ima analgetski efekat pa se stoga koristi i u preparatima za olakšavanje bolova u zglobovima i mišićima, a može da smanji i otok. Mentol se primenjuje u obliku tečnosti, krema, masti i gelova koji se umasiravaju u bolno mesto. Ublažava simptome kao što je otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta.

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...