Novosti
29.08.2021.

Biljka sa najviše vitamina C

Acerola je imuno booster

Acerola je žbunasta voćka koja potiče iz tropskih oblasti zapadne hemisfere. Iako njeni plodovi prilično liče na trešnju, to nije vrsta trešnje. Plodovi acerole su prijatnog ukusa, bogati vitaminom C i koriste se odavno u tradicionalnoj medicini, a poslednjih decenija sve više i u obliku suplemenata (najčešće praha).

Acerola je najpoznatija po izuzetnom bogatstvu vitaminom C. Zbog toga se često koristi u prevenciji prehlada i gripa, radi poboljšanja imuniteta. Takođe se koristi i kao prirodni antioksidans. Acerola je prirodni astringent, pa po tvrdnjama komplementarne medicine može da pomogne u ublažavanju određenih digestivnih problema, kao i problema sa kožom. Komplementarna i tradicionalna medicina takođe koriste acerolu kao sredstvo protiv proliva, protiv gljivica, za poboljšanje fizičke kondicije (kod atletičara), protiv depresije, kao i za uklanjanje fleka sa kože.
Acerola se na našem tržištu najčešće nalazi u obliku suplemenata, zato što je to najbolji način da se očuva (sveža voćka acerole ne može dugo da stoji), tako da se može naći u obliku praha, kapsula i tinkture, ali je acerola u prahu najpopularnija. Dobija se od dehidrirane sveže voćke i može se dodavati u razne napitke, smutije, sokove i druge stvari.
Istraživanja koja su ispitivala voće koje sadrži vitamin C pokazala su da je acerola u samom vrhu - ima više vitamina C i od pomorandži i od jagoda. Bogata je takođe i vitaminom A. Pored vitamina A i C, acerola sadrži i kalcijum, gvožđe, vitamine B1, B2 i B3, kao i fosfor.
Nedavna istraživanja su takođe potvrdila da je acerola veoma bogata antioksidansima.

Uz pomoć liposomalne tehnologije, apsorpcija i iskorišćenost vitamina C se povećava i d...
5.949,00 RSD
Superfood 1111111111146
Biljka sa najviše vitamina C.
1.150,00 RSD
Dtc
Imunitet 8606108318003
Kamu kamu sadrži 12% vitamina C, a jedna kašičica praha ove biljke sadrži čak 600 puta ...
1.650,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

19.
Sep.
2021.
Novosti
Nutritivno bogati šejk od organskih sastojaka i surutke novozelandskih krava, spakovan u ambalaži od kikirikija.
12.
Sep.
2021.
Novosti
Može se koristiti za zaceljivanje ogrebotina, posekotina, tragova ugriza, osipa, iritacija, raznih oštećenja i upala. Koristi se i kod hroničnih stanj...
12.
Sep.
2021.
Novosti
Zdraviji šećer za sve one koji bez slatkog ne mogu.
string(0) ""