Novosti
29.08.2021.

Bezglutensko brašno koje vezuje testo

Brašno od tapioke je rešenje za bezglutenske kolače

Brašno od tapioke (skrob od tapioke) izrađen je od suvog korena tropske biljke manioka (Manihot esculenta). Sadrži puno skroba i bogato je različitim mineralima i vitaminima (vitamini B kompleksa, kalcijum, kalijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, vlakna). Najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Poboljšava teksturu testa pa hlebu daje hrskavu koru. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa, pripremu pudinga, suflea. Velika prednost mu je i ta što dobro podnosi procese hlađenja pa se usled brzog hlađenja iz kuvanog jela ne izdvajaju naslage.
Prirodno ne sadrži gluten, pa se preporučuje osobma osetljivim na gluten i obolelim od celijaklije.

Tapioka sadrži veliku količinu ugljenih hidrata, skroba i vrlo je kalorična, pa je konzumirajte umereno i u odgovarajućim količinama. U porciji kuvanog korena tapioke od 100 g ima 112 kalorija. Sadrži gotovo 98% ugljenih hidrata, te male količine proteina i masti.

100 g tapioke sadrži:

Kalorije: 112
Ugljeni hidrati: 27 g
Vlakna: 1 g
Tapioka takođe sadrži nerastvorljivi skrob, koji je poznat je po  ulozi u sprečavanju određenih metaboličkih poremećaja i unapređenju zdravlja creva.

Sačuvano u omiljne
Brašno, mekinje i griz 8606003508684
Najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
345,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravija hrana 1111111111224
Tapioka je skrob koji se dobija od korena biljke kasava (Manihot esculenta) i čini osno...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
470,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...