Novosti
06.07.2021.

Perga je fermentisani polen

Odličan za imuni sistem i probleme sa prostatom

Šta je Perga?

Najvrednija komponenta ovog proizvoda je svakako fermentisani polen, poznatiji kao perga ili 'pčelinji hleb'. Za razliku od sirovog polena (koji se sakuplja pomoću mehaničkih hvatača koji se postavljaju na ulazu u košnicu), polen u ćelijama saća prolazi kroz složene procese prerade odnosno fermentacije pod uticajem brojnih gljivica i korisnih bakterija, uz dodatak enzima i sekreta iz pčelinjih žlezda. U tom procesu polenova zrna bivaju oslobođena teško svarljive celulozne opne pri čemu nastaje jedan od najvrednijih pčelinjih proizvoda, kako za pčelinju zajednicu, tako i za čoveka - kao hranljivo i apiterapeutsko sredstvo. Praveći pergu, pčele dodaju polenu nektar i med. Iz literature je poznato da u procesu prerade polena u pergu pčele koriste čak 107 vrsta gljivica, od kojih više od 80 specijalizovanih vrsta kvasaca, kao i 39 vrsta korisnih bakterija koje, zajedno, doprinose da perga ima devet puta veću hranljivu vrednost od sirovog polena. Pod dejstvom fermenata iz meda, sekreta pčelinjih žlezda i niza pomenutih mikroorganizama, dolazi do mlečno kisele fermentacije u kojoj se polen pretvara u pergu. Mlečno kisela fermentacija perge u pčelinjem saću traje oko 15 dana, pri čemu se nagomilava izvesna količina mlečne kiseline koja, zajedno sa drugim prisutnim jedinjenjima koja imaju antibiotska svojstva, obezbeđuje prirodnu konzervaciju perge u dužem vremenskom periodu.

Kome je namenjen Perga 21?
Namenjen je osobama sa poremećenim imunim sistemom, lošom krvnom slikom, probavnim problemima i problemima sa prostatom. Uravnotežuje hormone pospešuje pokretljivost spermatozoida, povećava seksualnu potenciju i plodnost. Deluje antiseptički, pomaže kod prehlada, gripa i raznih alergijskih stanja. Bogat je raznim vitaminima, mineralima, koji blagotvorno deluju na oporavak jetre koju štite od toksičnih materija.

Način upotrebe:
Jedna kašikica (koja se dobija u pakovanju) ujutru. Pola sata posle uzimanja netreba konzumirati tečnost i hranu. Doza se može povećati ako se koristi u terapeutske svrhe. 

Sačuvano u omiljne
Proizvodi na bazi meda 8606107644103
Perga energy pomaže kod poboljšanja krvne slike i krvnih sudova, jačanja imuniteta i ob...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.355,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Proizvodi na bazi meda 8606107644004
Namenjen je osobama sa poremećenim imunim sistemom, lošom krvnom slikom, probavnim prob...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.355,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...