Novosti
04.05.2021.

Cink, selen i vitamin C u liposomalnoj tehnologiji

Nemački preparat sa 95% apsorbcije

O liposomalnoj tehnologiji

Tokom poslednjih nekoliko godina, liposomski vitamin i minerali predstavlja najbolju formu vitamina i minerala na svetu i postižu najbolje rezultate i imaju najveću moć apsorpcije.
Zašto? Liposomi su takozvani nosači ili nosioci aktivnih supstanci proizvedenih pomoću tehnologije liposomske inkapsulacije. Zbog njihove sličnosti sa biološkim membranama, koriste se kao nosači lekovitih supstanci i vitamina. Liposomi su mikroskopski vezikule u obliku mehurića koji čine membrane od posebnih molekula fosfolipida. Fosfolipidi su, po hemijskoj strukturi, veoma slični membrani koja okružuje svaku ćeliju u našem telu i koja dozvoljava ili sprečava apsorpciju materije.
Veličina liposomalnih čestica igra važnu ulogu u njegovoj sposobnosti da zadrži najveću moguću količinu. Ispravna veličina trebala bi biti između 100 i 400 nanometara.

Cink je esencijalni mineral koji je  je jako bitan za funkcionisanje našeg organizma, a kako ga organizam ne sintetiše, potrebno ga je unositi u kroz hranu i putem suplemenata. Cink je nutrijent koji je izuzetno neophodan ljudima da održe svoje zdravlje, i uključen je u brojne aspekte ćelijskog metabolizma. Cink  pomaže imunološkom sistemu da izbegne invaziju bakterija i virusa, jačajući imuni sistem. Učestvuje u sintezi proteina, pa tako podstiče mentalni i fizički rast i razvoj, ubrzava zarastanje rana, regeneraciju tkiva, pomaže kod opekotina i posle hirurških intervencija. Tokom trudnoće i u detinjstvu, cink je potreban za pravilan razvoj tela, neophodan je i za formiranje osećaja ukusa i mirisa. Kao antikosidans bitan je za zdravlje oka. Jača kosu i nokte.

Selen je mineral koji se nalazi u tragovima u organizmu. Selen je snažan antioksidans koji štiti i jača imunitet, umanjuje rizik od nastanka karcinoma i bolesti srca, štiti zdrav izgled kože i podrška je muškom zdravlju (fertilitet, zaštita prostate, unapređuje pokretljivost spermatozoida). Potreban  je za normalan rast i iskoristljivost joda u radu tiroidne žlezde, te utiče na na normalno funkcionisanje tiroidne žlezde. Selen neutrališe štetno dejstvo slobodnih radikala i može da ublaži degenerativne procese: usporava proces starenja, smanjuje rizik od nastanka bolesti srca i određenih tumora.

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...