Novosti
04.05.2021.

Glina protiv toksina

Prečišćena glina u prahu je jedan od najboljih detoksikatora

Glina-bentonit nastaje iz skeleta jednoćelijskih algi DIATOMEA, iz njihovih krečnjačko-silicijumskih i aluminatnih skeleta se na dno mora i okeana stvaraju taložne stene. Zbog porekla od jednoćelijskih algi, naslage bentonita imaju slojevitu grđu {to se pozitivno odražava na povećanje njihove aktivne površine. Tako 1 g bentonita u vodenoj suspenziji razvija kontaktnu površinu od oko 5 m2. Hidratisana glina pripada NANOČESTICAMA, što je svrstava u najefikasnija sredstva za prirodno čišćenje organizma. Osnovni aktivni sastojak gline je hidratisani aluminijum silikat, poznat po antivirusnom dejstvu, a uz njega se uvek nađe još koja vrsta oksida u neznatnim količinama. Organska komponenta gline je posebno značajna za vezivanje aktivnih supstanci i njihov prenos u dublje slojeve membrana crevne flore ili pak membrana krvnih kapilara. Organske komponente gline su poznati praantibiotici. Glina je poznat emulgator, tako da njena aktivacija u kiseloj sredini želuca utiče na pojačavanje emulgacionih sposobnosti u tankom i debelom crevu. Emulgaciona svojstva gline ubrzavaju degradaciju lipidnih-masnih naslaga u crevima i na taj način sprečavaju njihov membranski prenos u krvotok. Glina eliminacijom otrova u crevnoj flori rasterećuje rad jetre, bubrega i žezda s unutrašnjim lučenjem. Glina vrši uravnotežavanje koeficijenta lipidno-vodene raspodele, tzv. deobni particioni koeficijent.

DEJSTVO:

- eliminše toksične metale kao što su olovo, bizmut, kadmijum, živa i dr.,

- eliminiše masne naslaga u crevima, tkivu, krvi i limfi,

- regeneriše oštećenu sluzokožu crevne flore,

- smanjuje radioaktivnost tela, pre svega izazvanu radijumom i stroncijumom,

- čišćenjem krvi stimuliše rad koštane srži, osvežava hormonske žlezde, pre svega tiroidu i nadbubrežne žlezde,

- nadoknađuje oligoelemente u telu,

- eliminiše višak žučnih kiselina iz debelog creva,

- deluje na uravnoteženje kiselo-baznih procesa u organizmu, pre svega na alkalotvorne procese,

- eliminiše gasove u crevnoj flori (metan, amonijak, vodonik, vodonik sulfide, dr.)

- pozitivno deluje na preraspodelu vode u organizmu,

- svojim gelastim - želatinoznim stanjem omogućuje apsorpciju hrane u tankom crevu,

- čisti jetru od otrova,

- usaglašava krvni i limfni tok tečnosti-elektrolita,

- reguliše krvni pritisak,

- smanjuje i eliminiše (sa kombinovanjem hrane) mladalačke promene na licu u obliku masnih bubuljica, akni, mitisera i sl.

AKUTNA STANJA

Kod akutnih stanja (pijanstva, bolova, trovanja, opstipacije, proliva, kolitisa, visokog krvnog pritiska, posoperativnih zahvata, izrazite nervoze, želudačnih promena i reumatoidnih oboljenja) piti glinu 3 puta dnevno pola sata pre jela ili piti svaki sat samo vodu u kojoj je rastvorena glina. U ekstremnim-hitnim slučajevima glinu rastvoriti u mlakoj vodi, dobro promešati i popiti. Posle toga izazvati povraćanje.

OSTALA BLAGOTVORNA DEJSTVA GLINE:

Glinu treba piti i kod hroničnih stanja kao što su: povećan krvni pritisak, gojaznost, dijabetes, povećana masnoća u vidu holesterola i triglicerida, nervna napetost, ulkus, smanjen imunitet, reuma, intenzivne intelektualne aktivnosti i sl. Glina je potrebna svakoj zdravoj osobi za oslobađanje od otrova unesenih putem hrane u organizam. Posle burnih noći u jelu i piću glina adsorbuje metanol i uklanja toksine nastale od preterane konzumacije belančevina životinjskog porekla. Uklanja amonijak, neke sulfide i druge gasove iz debelog creva i ubrzava normalizaciju metabolizma. Kod gljivičnih oboljenja pogotovu CANDIDE u crevnoj flori nastaje vodonik i metan, koje glina veoma efikasno vezuje.

Zbog toga glina ima izuzetno dejstvo na povećenje autoimunoloških osobina organizma.

KOMBINOVANJE HRANE:

Za vreme korišćenja gline smanjiti količinu slatkiša, belog hleba sira i piva (kvasne namirnice). Redukovati masnu i proteinsku hranu, slatkiše na bazi margarina, meso, jaja, da bi dejstvo gline bilo delotvornije. Posle obimnog proteinskog obroka (meso, sir, jaja, pasulj, sojini proizvodi) ne nalevati se tečnošću-pogotovu slatkim sokovima. Ne jesti voće i slatkiše bar dva sata posle obroka.

UPUSTVO ZA UPOTREBU:

Uveče u čaši sipati (2 dcl) vode i nad njom sipati jednu punu kafenu kašičicu gline (drvenom ili plastičnom) i poklopiti. Ne mešeti jer }e glina sama postepeno pasti na dno čaše. Prvih nedelju dana, ujutru piti na prazan stomak (pola sata pre jela) samo vodu, tj. bistri deo. Može se postepeno piti i deo taloga u cilju prilagođavanja organizma. Sledeće tri nedelje, ujutru, piti vodu i glinu, prethodno promešanu. Terapija od 8 nedelja se preporučuje obavezno na prelazu dva godišnja doba. Starije i senzitivnije (osetljivije) osobe predviđenu dnevnu dozu mogu da podele na 3 dela sa malo više vode. Ovo je preporuka koja je važila kada je u hrani bilo znatno manje dodataka - aditiva. Sada se granica korišćenja gline pomera shodno karakteru hrane koju konzumiramo. Preporućuje se da se, dok se pije glina, koristi i ulje detox tj. da prvi doručak bude sa svežim povrćem, mlevenim semenskim kulturama, uljem detox i probiotičkim jogurtom, tada se glina može piti i duže od 8 nedelja.

Glina se može potopiti i u većem sudu, tj. u litar vode sipati pet kašičica gline. Posle aktiviranja - odležavanja, glina se promućka u flaši i sipa u čašu neposredno pre pijenja. Ovo je veoma značajno kada zaboravljamo uveče da potopimo glinu, ili pak idemo na put.

Sačuvano u omiljne
Rešava probleme akutnih hemoroida, debelog creva, efikasna kod candide albicans. Preven...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
250,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kombinacijom bentonitne gline i aktivnog uglja postiže se još jači i progresivniji efek...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
505,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Rešava probleme akutnih hemoroida, debelog creva, efikasna kod candide albicans. Preven...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
750,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...