Novosti
19.04.2021.

Organski med je vukomed

Čist i domaći organski med

Med sadrži 37 mineralnih materiјa (aluminiјum, bor, gvožđe, јod, kalciјum, siliciјum, magneziјum, mangan, bakar, nikl, kalaј, olovo, sumpor, hrom, cink i dr. ), skoro sve aminokiseline (17) koјe dolaze iz nektara i polena, broјne vitamine (B1, B2, B3, B6, B12, S, N, A, K, E, folna kiselina), organske kiseline i aromatične materiјe.

Mnogo je razloga za upotrebu meda jer je on u isti mah i hrana i lek. Koristimo ga redovno kako bi bolje podnosili fizičke i umne napore i kako bi telo osnažili i pomogli mu da se izbori sa raznoraznim izazovima savremene civilizacije.

Organski med znači izuzetno kvalitetan i zdrav med, zaštićene pčele i potpuno očuvanu životnu sredinu. U svetu postoji tek nekoliko hiljada pčelara koji su svoje pčele podvrgli metodama organske proizvodnje meda.

Vrlo strogi uslovi sertifikacije, ali i nemogućnost pronalaska adekvatnog prirodnog okruženja sprečili su čak i ambiciozne, vrlo iskusne pčelare da se u potpunosti upuste u ovu vrstu pčelarstva.

Ovakav med odlikuje kvalitet približan onom u konvencionalnoj proizvodnji, ali sa značajnom razlikom u kojem apsolutno svi nutritivni elementi imaju prirodno poreklo. Razlika u izgledu i kvalitetu na bilo koji drugi način ne bi trebalo da postoji.

Bitna razlika su i izazovi same proizvodnje. Osim nedovoljno dostupne literature i iskustva, izazov je pronaći organsko okruženje u kojem pčelinji pašnjaci nisu izloženi upotrebi nedozvoljenih hemijskih sredstava ili bilo kojoj drugoj vrsti zagađenja. Organske košnice moraju biti u organskom okruženju u radijusu od čak pet kilometara.

Pčele se prema organskim principima ne smeju hraniti veštačkom prehranom, pod kojom se podrazumeva i šećer, bez obzira da li je on organskog porekla.

Organsku proizvodnju meda takođe odlikuje i potpuni izostanak pasterizacije, proces kojim se med izlaže do 70 celzijusovih stepeni kako bi mu se povećala trajnost, tečno stanje i uklonili mikroorganizmi.

Proizvodi na bazi meda 1111111111392
Organske košnice iz kojih se dobija organski med moraju biti u organskom okruženju u ra...
1.079,00 RSD
Proizvodi na bazi meda 1111111111391
Organske košnice iz kojih se dobija organski med moraju biti u organskom okruženju u ra...
1.079,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

09.
May.
2021.
Novosti
Polba je vrsta drevne žitarice koja je prirodni imunostimulator, zbog povišene količine magnezijuma i cinka. Dobra je za dijete jer ima nisku kalorijs...
04.
May.
2021.
Novosti
Adsorpcionim i jonoizmenjvačkim dejstvom čisti krv i eliminše toksične i biološki nedegradabilne materije. Time vrši prečiščavanj...
04.
May.
2021.
Novosti
Jača imunološki sistem i pomaže sintezu proteina. Podstiče mentalni i fizički rast i razvoj, ubrzava zarastanje rana, regeneraciju tkiv...
string(0) ""