Novosti
28.03.2021.

Hrana i lek je kakao puter

puter za novu kožu

Kakao je antiseptik, diuretik i olakšava kontrakcije materice i izaziva ili ubrzava menstruacije. Tradicionalno se koristi kao lek za opekotine, kašalj, kod suvih usana, groznice, malarije, nefroze (bolest bubrega), porođaja, u trudnoći, kod reumatizma i rana. Izvor je gvožđa, Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, vitamina i minerala.

Odličan je za tretiranje suve i ispucale kože jer je bogat antioksidansima. Takođe sadrži zasićene masti koje se lako apsorbuju u telo. Ovaj puter je od velike koristi osobama sa osetljivom kožom jer ne izaziva iritaciju. Da biste poboljšali efekat, možete ga mešati sa esencijalnim uljima kao što su arganovo ili kokosovo ulje. Može pomoći i kod ekcema. Smanjuje svrab i pomaže u zaceljivanju obolelog tkiva. Za najbolje rezultate možete mešati kakao puter sa drugim hladno ceđenim lekovitim uljima kao što su maslinovo, kokosovo i suncokretovo ulje

Pomaže kod poremećaja raspoloženja jer povećava proizvodnju serotonina. Pomaže i u kognitivnim aktivnostima, podstiče raspoloženje i borbu protiv blage depresije.

Odličan je za negu kose, čini je sjajnom, hidrira je i daje joj volumen. Prilikom pripreme prirodnih preparata za kosu, možete koristiti kakao puter kao glavni sastojak za najbolje rezultate.

Način upotrebe:

Do 30g dnevno u hrani. Može da se koristi za pravljenje čokolade i slatkiša, a takođe može da se nanosi na kožu kao krema.

Superfood 1111111111371
Kakao je antiseptik, diuretik i olakšava kontrakcije materice i izaziva ili ubrzava men...
505,00 RSD
Dtc
Namazi 8607000128431
Kakao puter stiže sa bogatih i plodnih zemljišta Južne Amerike. Naš organski sirovi kak...
1.120,00 RSD
Dtc
Namazi 8607000128424
Kakao puter stiže sa bogatih i plodnih zemljišta Južne Amerike. Naš organski sirovi kak...
610,00 RSD

Ostavi komentar

string(0) ""