Novosti
21.03.2021.

Avokado ulje je bez transmasti

Preporučuje se i za negu kože oko očiju, kože dekoltea kao i u borbi protiv strija

Avokado ulje se dobija hladnim ceđenjem pulpe (koja se prethodno suši). Ima mali nivo kiselosti i oksidacionih produkata pri čemu zadržava visoku koncentaciju vitamina E.

Ima visoku tačku dimljenja (255 stepeni ) te nema stvaranja toksičnih produkata i trans masti. Može se koristiti kao preliv za salatu. Blagog je ukusa (između putera i slatkog badema).

Hemijski sastav je sličan maslinovom ulju. Veoma je bogato mononezasićenim masnim kiselinama (82%) za koje se i vezuju glavne terapeutske osobine. Obiluje omega-3, omega-6 masnim kiselinama, oleinskom i palmitinskom kiselinom, a u poređenju sa ostalim voćem ima najveću koncentraciju vitamina E. Kada smo kod vitamina, u njegovom sastavu se nalaze još i A, D, C vitamini, kao i vitamini B-kompleksa. Brzo se upija u kožu i važi za snažan antioksidans. Preporučuje se za negu kože u predelu oko očiju, nežne kože dekoltea, kao i u borbi protiv napornih i upornih strija. Koristi se za negu suve i oštećene kose, ublažava iritaciju temena, otklanja perut, ispucale krajeve, hrani kosu i vraća joj tonus, sjaj i mekoću.

Sačuvano u omiljne
Ulje i sirće 1111111111386
U orijentalnoj kuhinji koristi se kao pojačivač ukusa. Zahvaljujući sprecifičnoj aromi ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
710,00 RSD
Ušteda 8%
775,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ulje i sirće 1111111111385
Ima visoku tačku dimljenja (255 stepeni ) te nema stvaranja toksičnih produkata i trans...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
910,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...