Brendovi
20.08.2023.

Najbolji i najskuplji pirinač

Riso gallo je vrhunskog kvaliteta

Riso Gallo je jedna od najstarijih kompanija za uzgoj pirinča u Italiji. Sa radom je počeo davne 1856. godine sa Giobattom Preveom, osnivačem kompanije, koji je započeo trgovinu žitaricama između Argentine i Italije. Istovremeno, otvorena je još jedna fabrika u Argentini da bi zadovoljila zahteve južnoameričkog tržišta.

Njen uspeh i rastuće iskustvo na terenu podstakli su kompaniju da se koncentriše na italijanske useve, pa je 1926. godine fabrika u Đenovi prebačena u Robbio Lomellina u srcu provincije Pavije, jednog od najpoznatijih regiona za uzgoj pirinča.

Tokom 1940-ih, intuitivni predosjećaj označio je novo poglavlje u istoriji kompanije i stvoren je simbol petla. Pošto je nepismenost još uvek bila rasprostranjena u Argentini, kompanija je odlučila da identifikuje različite sorte pirinča koristeći slike životinja.

Na svim džakovima pirinča pojavili su se žirafa, tigar, orao, slon i petao (petao). Petao (petao), koji je identifikovao najbolju sortu, ubrzo je postao simbol kompanije i sinonim za visok kvalitet njenih proizvoda. Istovremeno, kompanija je počela da prodaje pirinač u maloprodajnim paketima.

Misija Riso Gallo-a je da širi kulturu pirinča i rižota širom sveta korišćenjem inovacija koje se stalno prilagođavaju potrebama savremenog potrošača. Nastojimo da postignemo potpuno zadovoljstvo kupaca, a u Riso Gallo-u stalno analiziramo i identifikujemo potrebe naših potrošača kako bismo to uradili.

Sistem kvaliteta i istraživački centar u Robbio Lomellini su nešto na šta je Riso Gallo veoma ponosan. Ovaj odeljak je posvećen Riso Gallo sertifikatu i našem istraživačkom centru, vrhunskoj strukturi koja se fokusira na inovacije proizvoda.

Fokus na inovacijama je oduvek bio važan deo istorije Riso Galloa.

Zbog toga, pored istraživačkog rada koji se obavlja u saradnji sa univerzitetima i istraživačkim institutima, vodeća italijanska kompanija u proizvodnji i prodaji pirinča ima najsavremeniji pogon u fabrici Robbio koji je u potpunosti posvećen istraživanju i inovacijama proizvoda.

Objekat se prostire na tri sprata i ima pokrivenu površinu od preko 1.000 kvadratnih metara. U njemu se nalaze:

• laboratorija za proizvode

• senzorna laboratorija

• istraživačka laboratorija

• laboratorije za ubrzano ispitivanje roka trajanja

• nove laboratorije za razvoj semena

Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111959
Bogat je vlaknima koja podržavaju probavni sistem i održavaju zdravu funkciju creva.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
270,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111958
Odličan za rižoto.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
390,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111957
Uzgaja se sa posebnom pažnjom bez upotrebe pesticida. Spreman za 15 min.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
425,00 RSD

Slični članci

24.
Dec.
2023.
Brendovi
Čak i danas, ključni deo Scharovog imidža o sebi je njegov metod da identifikuje potrebe tržišta pojedinih zemalja i uvek održava dijalog sa svojim ku...
19.
Nov.
2023.
Brendovi
Više od 140 nutritivnih i biljnih proizvoda za koje ne koriste nikakva punila, veziva ili druge aditive. Takodje brendi je je 100% pogodan i za vegetarij...
19.
Nov.
2023.
Brendovi
Procenjuje se da jedna od 100 osoba boluje od celijakije. U Srbiji i više. Zvanično registrovanih je preko 100 000, a nezvanično oko pola miliona ima ...