DMSO melem rastvor 33 %, 50 ml
Shirko

DMSO melem rastvor 33 %, 50 ml

Šifra artikla: 8606105854184
Prirodni proizvod kojim isprskate bolnu regiju i za par minuta bolovi prestaju. Služi za brzo smanjenje bolova kod povreda, zubobolje, promrzlina, podliva i nagnječenja tkiva, pre RTG zračenja.
0,00 RSD
585,00 RSD
585,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • 50 ml
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
DMSO ima radioprotektivne efekte, sprečava mutagene efekte zračenja u ćelijama. Za ublažavanje alergija, kao i svakog drugog bola. Smanjuje neravnine, ožiljke i upadljivost kod zaraslih rana.
Poboljšava i funkciju imunog sistema jer nas štiti od slobodnih radikala. Ubrzava zarastanje rana, opekotina i povrede mišića. Koristi se i kod oštećenih tkiva izazvanih hemoterapijom, gljivičnih infekcija i izuzetno visokog krvnog pritiska.
Uvek treba da očistite oblast koju želite da tretirate. Uklonite i vaše omiljene kreme jer DMSO će ih rastvoriti i Vaša koža će to upiti bez selekcije, tako da postoji rizik da neke toksične supstance unesete u svoj organizam. Većina DMSO-a će prodreti u kožu u roku od 15 minuta. Izbegavajte kontakt sa svim toksičnim supstancama tri sata nakon upotrebe DMSO-a.
DMSO se može koristiti kod povrede skočnog zgloba (teniseri nakon prskanja po bolnom mestu ubrzo nastavljaju meč), migrenozni bolovi će utihnuti ubrzo nakon apliciranja, bitno je reagovati odmah nakon što osetite pojavu, i modrice će izbledeti ako blagovremeno reagujete. DMSO ima dobra krioprotektivna svojstva: pokazao se izuzetno dobro kod promrzlina prstiju, Izvrstan je i kod opekotina od vatre. Prilikom nanošenja možete smanjiti iritaciju ako tapkate čistim prstima po koži, ubrzaćete proces i efekti će trajati duže.

Koliko često se može koristiti DMSO?
Učestalost upotrebe zavisi od toga da li je Vaš problem akutan ili hroničan. Kod akutnih stanja preporučuje se primena na svaka dva sata u narednih šest do osam sati od povređivanja. Nakon toga, u narednih nedelju dana primenjivati na svakih četiri do šest sati, najduže tri nedelje.
Kod hroničnih stanja, možda ćete primetiti odmah smanjenje bolova ali do maksimalnih koristi nekada može da potraje i par meseci pa i godinu dana. Jedna aplikacija dnevno se preporučuje.
DMSO se oslobađa iz organizma u roku od 24h. Ipak, preporučuje se pauziranje dva dana za redom i kod akutnih i kod hroničnih stanja ako su u pitanju višemesečne primene jer DMSO ima kumulativan efekat, što se duže koristi treba umanjivati doze ili praviti česte pauze u primeni.

Upozorenja kod korišćenja DMSO

Trudnicama se ne preporučuje upotreba. Nemojte ga koristiti sa lekovima, acetonom, kiselinama – zbog moguće interakcije. Povećava efekte lekova kao što su razređivači krvi, steroidi, lekovi za srce, sedativi itd. Uvek prskajte na čistu, opranu kožu. Izbegavajte prskanje u oči, isperite ako do toga dođe. Čuvajte van domašaja dece.
DMSO nemojte koristiti na mestima gde vas je ujeo insekt jer toksične supstance iz seruma insekta mogu se proširiti po zoni ujeda i izazvati Vašu nelagodnost.
Iako pomaže kod zaraslih rana u bržem smanjenju ožiljka, ne treba ga nanositi na inficirane otvorene rane.
Ostanite daleko od toksičnih supstanci za vreme i posle primene DMSO-a najmanje tri sata.
Ako slučajno prospete otrovne supstance na sebe nakon korišćenja DMSO-a, ne paničite, samo ih odmah isperite vodom i sapunom.
Prilikom upotrebe DMSO oseća se miris nalik na beli luk, to Vam može izazvati neprijatnost u društvu.
DMSO pomaže u detoksikaciji od teških i toksičnih metala. Sumpor se vezuje sa toksičnim i teškim metalima (živa, olovo, aluminijum, kadmijum, arsen, nikl) i eliminiše ih preko mokrenja, defekacije i znojenjem.
DMSO ima radioprotektivne efekte, u niskim koncentracijama sprečava raspad dvostrukog lanca DNK i mutagene efekte zračenja u ćelijama. Može se koristiti neposredno pre snimanja preloma rentgenom, pogotovu je dobro aplicirati ga pre snimanja zuba RTG aparatima.

Sastav:
1. DMSO sadržaj GC 99,9 PA kvaliteta rastvor 33%
2. Prečišćena voda
Dimetilsulfoksid (DMSO) je prirodna vodotopiva tečnost. To je bezbojna nesintetisana tečnost ekstrakovana i dobijena preradom sokova iz celuloznog drveta. U prirodi se javlja u tragovima u biljkama, svežoj vodi, u okeanima i u kiši. Može da iritira kožu preosetljivih ljudi pa pre upotrebe testirajte malu količinu (prsnite) na mali prostor na ruci. Ako je reakcija: crvenilo, svrab i jako pečenje kože, to će nestati za desetak minuta ali ovaj proizvod onda nije za Vas.
Karakteristika Vrednost
Kategorija Zdravija higijena
Brend Shirko
Dobavljač Shirko
Namena Opekotine, Ublažava bol, Zubobolja
Oblik pakovanja Bočica ulje
Pol Unisex
Sadržaj pakovanja Melem

Ostavi komentar

Slični proizvodi

Zdravija higijena 8606105854191
Sinergijsko delovanje kiseonika i srebra (oxygene and silver) je bezbednije od upotrebe al...
440,00 RSD
Zdravija higijena 8606105854238
Brza i sigurna higijena ruku i tela sa dugotrajnim delovanjem! Efikasno deluje protiv ...
140,00 RSD
Zdravija higijena 8606105854177
Za detoksikaciju od rentgenskih zračenja delova tela, mamografije, antiperspiranata, ni...
514,00 RSD
Zdravija higijena 8606105854160
Očistite organizam od toksina izazvanih pesticidima u hrani, antiperspiranata, lekova. ...
515,00 RSD
Zdravija higijena 8606105854245
Masažama Mg uljem ubrzavamo proces podmlađivanja (obnavljanja starih ćelija novim). Pok...
330,00 RSD
Zdravija higijena 8606105854153
Magnezijum hlorid gel je preparat koji pomaže kod bolova u vratu i leđima, ukočenosti z...
440,00 RSD
Zdravija higijena 8606108480175
Prirodno biljno sredstvo za intimnu higijenu žena na bazi mumie I mongolskog čaja
995,00 RSD
string(0) ""