Apitoks forte 50 ml
Ru lek

Apitoks forte 50 ml

Šifra artikla: 8606108480243
Unikatna ruska mast za poboljšanje stanja koštano zglobnog sistema, sa apitoksinom obogaćena je ekstraktom sabeljnika i uljem oblepihe – koji značajno poboljšavaju efikasnost i dejstvo pčelinjeg otrova, naročito kada je u pitanju pokretljivost koštano-zglobnog sistema kao i poboljšanje stanja kože.
0,00 RSD
2.295,00 RSD
2.295,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • 50 ml
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
APITOKS FORTE sa pčelinjim otrovom je unikatna ruska mast sa višestrukim delovanjem, i jedan je od najefikasnijih proizvoda na svetskom tržištu kod reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja. Sinergički u sadejstvu sa biljem sabeljnika (Comarum palustre syn. Potentilla palustris, barski petolist, zabijelnik, sedmoprsnik) i oblepihe (Hippophae rhamnoides, vučji trn), precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja. Pčelinji otrov kao terapeutski agens vekovima je polje interesovanja i istraživanja. Primena sintetskih lekova često je problematična zbog potencijalnih neželjenih efekata koji se mogu pojaviti posledično nakon dugotrajne upotrebe. Mišljenja stručnjaka su nepodeljena u stavu da je u određenim situacijama vrlo opravdano izazvati reakcije organizma u cilju prirodne stimulacije lučenja, u ovom slučaju, kortizola kako bi se izbegla potreba za upotrebom sintetskih kortizonskih preparata. Kombinovanjem pčelinjih proizvoda – apitoksina, sa ekstraktima lekovitog bilja kreirana je ruska mast Apitoks forte, koje ima za cilj efikasnu pomoć kod reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja. U odnosu na dosada postojeću kremu Apitoks, koja se u praksi pokazala kao vrlo efikasna, ruska mast Apitoks Forte se odnedavno pojavila sa značajno izraženijim efektom, zahvaljujući dodatim komponentama, ekstraktu sabeljnika (zabijelnika, sedmoprsnika) i ulju oblepihe (Hippophae, vučjeg trna). Obe ove komponente dodatno poboljšavaju efikasnost i dejstvo pčelinjeg otrova, naročito kada je u pitanju pokretljivost zglobova i poboljšanje stanja kože. Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transport aktivnih komponenti do najdubljih slojeva čime se postiže konstantan i dugotrajan efekat blagotvornog delovanja.

Apitoksin je stručni naziv za otrov pčela. Od davnina do danas, poznata je terapija reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja, pčelinjim otrovom.
U kontrolisanim količinama, apitoksin, pčelinji otrov je bezbedan i veoma koristan za ljudsko zdravlje. Tradicija korišćenja uboda pčela kod reumatskih tegoba i, uopšte, regulisanje stanja koštano zglobnih veza doseže u vreme starog Egipta, Vavilona pa sve do Kine. Iz istorijskih izvora poznato je da su nemački imperator Karlo Veliki, kao i ruski car Ivan Grozni, lečili kostobolju apitoksinom. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Čak i minimalne količine imaju veoma pozitivan efekat na zdravlje ljudi.
Apitoksin kombinovan sa ekstraktima i uljima lekovitog bilja (ekstrakt sabeljnika, ekstrakt lipe, ekstrat rena, ekstrat gaveza, ulje oblepihe, kamfora), kao i ekstraktom propolisa, takođe, poseduje izvanredno svojstvo u otklanjanju ožiljnog tkiva nakon hirurških intervencija i ožiljaka nastalih nakon zarastanja opekotina.
Svojstva APITOKSINA: Umiruje bol, ima izražen antiupalan efekat, poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju u tkivima i organima, poboljšava kvalitet kože, pospešuje i ubrzava regeneraciju tkiva, smanjuje bolove u mišićima i ligamentima
Apitoksin je dozvoljeni biostimulator, koji povećava fizički potencijal, a u kombinaciji sa gavezom, sabeljnikom, lipom i renom, intenzivno ga mogu koristiti sportisti u periodu pripreme i sportskih takmičenja kao sredstvo koje poboljšava fiziološko stanje mišića, i lgamenata. Takođe apitoksin je delotvoranv u procesu oporavka od sportskih povreda i otklanja posledice upale mišića. Apitoksin utiče na brzinu hemijskih procesa u mišićima i smanjuje osećaj umora, ubrzava otklanjanje i razgradnju mlečne kiseline. U doziranim količinama ne izaziva neprijatne reakcije, ne peče, ne hladi i ne nadražuje kožu.

Ulje kamfora u kombinaciji sa propolisom odlikuje se izvanrednim delovanjem na koštano-zglobni sistem sti-mulišući prirodne sposobnosti za zaustavljanje upalnih proseca.
Propolis je izuzetan prirodni biostimulans antiupalnog dejstva koji zahvaljujući biljnim komponentama prodire u dublje slojeve tkiva .
Ekstrakt Gaveza je sastojak koji svojim sinergističkim efektom učestvuje u procesu regeneracije mehaničkog oštećenja tkiva, nastalog kao posledica distorzije dislokacije i li uboja.
Ekstrakt rena – Prema jednooj antičkoj izreci da „rotkvica vredi težinu olova, repa težinu srebra, a ren težinu zlata“. Sloveni su gajili i koristili ovu biljku od IX veka, a u drugim delovima Evropi pojavljuje se tek u XV veku. Od kada su stari Grci još 1.500 godina p.n.e. počeli da koriste ren, kao sredstvo za ublažavanje bolova u leđima, još uvek je ostao važan sastojak mnogih masti i tinktura.
Ekstrakt lipe je odlično antiupalno sredstvo te se zbog ovog svojstva nalazi i u recepturi ovog tradicionalnog ruskog melema.
Sabeljnik močvarni (Comarum palustre) je veoma poznata biljka kod travara i lekara u Rusiji i sadrže ga gotovo svi preparati namenjeni koštano-zglobnom sistemu. U ruskom narodu biljka ima naziv "zglobavka" jer doprinosi boljem funkcionisanju zglobova i kostiju. Savremena medicina je samo potvrdila zapažanja naših predaka i intenzivno koristi blagodati ove biljke.
Ulje oblepihe, najveći je prirodni izvor karotenoida. Njeno prisustvo u preparatu omogućava maksimalnu negu oštećene kože, poboljšava propustljivost aktivnih sastojaka masti i doprinosi opštem delovanju aktivnih supstanci u masti.

Melem Apitoks Forte je napravljen metodom hladne prerade, te su zbog tehnološkog postupka u toku izrade, sačuvane sve aktivne komponente biljaka. Zahvaljujući preciznoj recepturi, prilikom aplikacije, ne izaziva neprijatne manifistacije na koži poput pečenja, hlađenja, štipanja…

Melem može pomoći kod sledećih problema:
1. artritis, poliartritis, artroza, okoštavanje
2. radikulitis
3. međurebarne neuralgije
4. giht
5. mialgija
6. poboljšavanje pokretljivosti zglobova
7. reumatske tegobe i išijalgije
8. traume, udari, uboji, hematomi
9. sve vrste povreda ligamenata
10. rane nastale usled dugotrajnog ležanja i posledica dijabetesa
11. kod mastopatije (nanosi se bez masaže)
12. kod glavobolje (izmasirati slepoočnice i potiljak)
13. kod rinitisa, sinuzitisa, (naneti mast u nosnu šupljinu, masirati regiju sinusa)
14. kod prehlade (u regiji grla, grudi, leđa, između očiju)
15. kao osnova za masažu
16. za osobe koje bave profesionalnim sportom i baletom kao prirodno sredstvo poboljšanja performansi mišića

Kontraindikacije:
Individualna preosetljivost na sastojke masti, upotreba u saunama ili preterano toplim hidro-masažnim kadama
Područja sa izraženim (proširenim) venama se ne masira (mast se blago nanosi na mesto aplikacije)
Alergija na pčelinji otrov
Napomena pre trajne upotrebe
Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu masti i sačekati 30-ak minuta. Ukoliko se ne pojave reakcije u vidu svraba otoka crvenila, mast možete bezbedno koristiti.

Način primene
Nanositi na mesto aplikacije 2-4 puta u toku dana. U cilju postizanja boljeg efekta, tretirana mesta se mogu dodatno utopliti. Regija proširenih vena se ne utopljava. Maksimalna kontinuirana dužina upotrebe je 4 meseca. Upotreba se može nastaviti nakon pauze od 10 dana.
Karakteristika Vrednost
Kategorija Lekovito bilje
Brend Ru lek
Dobavljač Ru lek
Način proizvodnje Bez laktoze, Gluten-Free, Non Gmo, Vegan, Vegetarian
Namena Artritis, Hrskavica, Išijas, Kosti, Koža, Mišićna masa, Ublažava bol, Zglobovi
Nutritivne informacije bez masti (manje od 0,5g na 100g), bez šećera (manje od 0,5g na 100g)
Oblik pakovanja Teglica i kutija
Pol Unisex
Sadržaj pakovanja Melem

Ostavi komentar

Slični proizvodi

Lekovito bilje 1111111111150
Pomaže kod oslabljenog imuniteta, za ublažavanje posledica hemio i radioterapije, dijab...
5.950,00 RSD
Lekovito bilje 1111111111115
Budući da svaka pojedina lekovita biljka ima svoju moć, događa se da se u telu stvara s...
3.600,00 RSD
Lekovito bilje 1111111111114
Kopriva je biljka čija je odlika obnavljanje krvi i jačanje imuniteta
1.260,00 RSD
Lekovito bilje 1111111111113
Deluje revitalizirajuće na disajne oragane, digestivni, nervni i kardiovaskularni siste...
1.260,00 RSD
Lekovito bilje 1111111111112
Preporučuje se za sve uzraste kao zaštita od gripa, prehlade i ostalih virusnih infekci...
1.260,00 RSD
Lekovito bilje 8606104872042
Brđanski antireumatik melem efikasno deluje kod lumbaga, artritisa, išijasa, spondiloze...
950,00 RSD
Lekovito bilje 8606104872059
Najvažniji sastojak ovog melema je escin iz ekstrakta divljeg kestena. On pojačava elas...
950,00 RSD
Lekovito bilje 8606104872066
Brdjanski melem protiv virusnih bradavica i gljivica koji takođe trajno uklanja kondilo...
950,00 RSD
Lekovito bilje 8606104872028
Brdjanski melem protiv hemoroida je napravljen od hladno ceđenog maslinovog ulja , pčel...
950,00 RSD
string(0) ""