Palenta se dobija od kukuruza. To je u stvari kukuruzni griz koji se dobija kao nusprodukt mlevenja. Može je konzumirati svako bez obzira na starost. I ne sadrži gluten.
Palenta sadrži dovoljno minerala, nutritijenata i vitamina koliko je telu potrebno da bi normalno funkcionisalo. Palenta ima veliki učinak na sprečavanje raznih bolesti, kao i na sve ukupno zdravlje čoveka.
Ona u svom sastavu ima prirodne masti tj. karitenoide koji su zaslužni za kvalitetniji rad creva.
Palenta (kačamak) je odlična u otklanjanju viška kilograma, jer takođe utiče i na dobro i zdravo varenje hrane I to zahvaljujući baš kukuruzu koji ima mali broj kalorija u sebi,
Priprema
U ključalu, posoljenu vodu dodati malo masnoće pa zatim palentu. Odnos palente i vode treba da bude 1:4. Kuvati uz lagano mešanje minuta.
Obogatite li je umakom po želji s dimljenim tofuom ili seitanom, uz neke od ukusnih salata, uživaćete. Prvo se u šerpi odmeri količina vode, u odnosu na to koliko nam je porcija potrebno. Kada voda proključa, smanjite temperaturu i posolite.
Zatim polako dodajte sadržaj kesice uz mešanje. Dok sipate palentu malo po malo, sve vreme je potrebno mešati. Ako se sipa odjednom veća količina, onda se stvaraju grudve. Na kraju se može dodati kašika maslaca ili ulja.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Zdravija hrana
|
Brend |
Testolino |
Dobavljač |
Veleprodaja |
Način proizvodnje |
Gluten-Free, Vegan |
Namena |
Uzivanje, Varenje |
Nutritivne informacije |
proteini (više od 10g na 100g), vlakna (više od 10g na 100g) |
Oblik pakovanja |
Pvc kesa |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Brašno |