Pinjoli rinfuz, 100g
Rinfuz

Pinjoli rinfuz, 100g

Šifra artikla: 1111111112239
Mali, kremasti, orašasti plodovi dobijeni iz šišarki borova. Poznati po blagom, orašastom ukusu i bogatim nutritivnim vrednostima.
499,00 RSD
499,00 RSD
499,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • 100 g
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pinjole su mali, kremasti orašasti plodovi dobijeni iz šišarki specifičnih vrsta borova. Poznati su po svom blagom, orašastom ukusu i bogatim nutritivnim vrednostima, te predstavljaju sastavni deo mnogih kulinarskih specijaliteta, posebno mediteranske kuhinje. Istorija i poreklo Pinjole imaju dugu istoriju upotrebe, koja seže još u antičko doba. Smatra se da su ih prvi počeli konzumirati stari Rimljani i Grci, a bile su cenjene zbog svog delikatnog ukusa i visoke energetske vrednosti. Danas se uzgajaju uglavnom u mediteranskom regionu, sa najvećim plantažama u Španiji, Italiji i Turskoj. Pinjole se dobijaju iz šišarki borova, koje je potrebno ručno otvoriti i izvaditi male jestive semenke. Kako nastaju pinjole? Proizvodnja pinjola je dugotrajan proces. Šišarke bora sazrevaju 18-36 meseci pre nego što su spremne za berbu. Nakon što se šišarke ručno sakupe, suše se na suncu i lome kako bi se došlo do semena – pinjola. Zatim se seme pažljivo ljušti kako bi se dobio kremasti orah spreman za konzumaciju. Nutritivna tabela (na 100 g) Nutrijent Vrednost Energetska vrednost 673 kcal Proteini 13,7 g Masti 68,4 g Ugljeni hidrati 13,1 g Vlakna 3,7 g Vitamin E 9,3 mg Magnezijum 251 mg Gvožđe 5,5 mg Pinjole su bogate zdravim mastima, posebno monozasićenim mastima koje doprinose smanjenju lošeg holesterola. Takođe sadrže značajne količine proteina, vlakana, vitamina E i minerala poput magnezijuma, što ih čini savršenim izborom za zdravu ishranu. Vegan recept sa pinjolama Vegan pesto sa pinjolama • 50 g svežeg bosiljka • 30 g pinjola • 1 čen belog luka • 50 ml maslinovog ulja • 2 kašike nutritivnog kvasca (veganska zamena za parmezan) • So i biber po ukusu Priprema: U blenderu izmešajte sve sastojke dok ne dobijete kremasti sos. Ovaj vegan pesto možete koristiti kao preliv za testeninu, salate ili sendviče. Zanimljivost o pinjolama Zanimljivost: Iako su pinjole tehnički seme, a ne orah, zbog svog orašastog ukusa i teksture često ih svrstavaju u kategoriju orašastih plodova. Takođe, proces proizvodnje pinjola može trajati i do tri godine, što ih čini jednim od najskupljih orašastih plodova na svetu. Alergeni Pinjole spadaju u kategoriju orašastih plodova i mogu izazvati alergijske reakcije kod osoba osetljivih na orašaste plodove. Simptomi alergije mogu uključivati osip, svrab, oticanje usana ili jezika, a u nekim slučajevima i ozbiljnije reakcije kao što je anafilaktički šok.
Karakteristika Vrednost
Kategorija Zdravija hrana
Brend Rinfuz
Dobavljač Veleprodaja
Način proizvodnje Non Gmo, Vegan, Vegetarian
Namena Holesterol, Krvni sudovi, Uzivanje
Nutritivne informacije proteini (više od 10g na 100g), Visok nivo minerala
Oblik pakovanja Natron kesa
Pol Unisex
Sadržaj pakovanja Komadići

        Slični proizvodi

        Sačuvano u omiljne
        Zdravija hrana 1111111112430
        Podižu nivo energije, podržavaju imunitet, zdravlje srca i balans metabolizma.
        660,00 RSD
        Sačuvano u omiljne
        Brašno, mekinje i griz 1111111112415
        Vrhunsko, bezglutensko, idealno za poslastice i hleb.
        420,00 RSD
        Sačuvano u omiljne
        Ulje i sirće 1111111112405
        Prirodno fermentisano sirće dobijeno od netretiranih, divljih jabuka, sa dodatkom cveto...
        1.580,00 RSD
        Sačuvano u omiljne
        Ulje i sirće 1111111112404
        Prirodno sirće od divljih netretiranih jabuka sa dodatkom sremuša.
        1.580,00 RSD
        499,00 RSD
        499,00 RSD
        499,00 RSD
        Ušteda: 0,00 RSD
        Obavesti me o sniženju
        Izaberite količinu:
        2
        1