Tamari sos biošpajz
Mitoku

Tamari sos biošpajz

Šifra artikla: 1111111111786
Manje glutena I bolje nutritivne vrednosti od soja sosa.
475,00 RSD
427,00 RSD
427,00 RSD
Ušteda: 48,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • 200 ml
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Taman, ukusom bogat soja sos koji se pravi osamnaestomesečnom fermentacijom zrna soje. On nastaje kao nus-produkt pri proizvodnji sojinog misoa. Čista soja, voda i morska so uz prisustvo mikroorganizama fermentišu 2-3 godine: gusta masa se spušta na dno a uljasta tečnost prepuna enzima, proteina, gvožđa, kalcijuma i natrijuma ostaje na površini. Ona se filtrira i pasterizuje. Tako se dobija tamari soja sos vrhunskog kvaliteta i divnog ukusa. Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus a uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane. Rezultat je poboljšana krvna slika i poboljšano opšte stanje organizma. Začini, začini... Bez njih je teško zamisliti svakodnevnu ishranu, jer šta bi indijska jela bila bez karija, meksička hrana bez čilija, a makrobiotika bez tamari i šoju sosa. Začini i ukrasi veoma su važni u uravnoteženju obroka kao celine. Oni daju boju i ulepšavaju, stimulišu ukus i dopuštaju nam slobodu u prilagođavanje svakog jela za sebe. način primene Tamari se koristi pri kuvanju i daje jelu divan slankast ukus koji posebno vole deca. Kako je proces proizvodnje tamarija dugotrajan i skup, proizvod koji se na kraju dobija je koncentrovan i dragocen i pri primeni dovoljno je koristiti male količine. Za razliku od šoju sosa koji deo ukusa duguje alkoholima koji se procesom fermentacije prirodno oslobađaju iz žita, ukus tamari sos potiče iz obilja amino kiselina koje se izdvajaju iz proteina soje. Amino kiseline ne isparavaju kao alkoholi tako da je tamari sos pogodan za sva duža kuvanja. O tradicionalnom načinu proizvodnje Mitoku tamarija Tamari i šoju su posebni sojini umaci nastali fermentacijom soje. Fermentisani prehrambeni proizvodi su namirnice u čijem je sastavu barem jedna komponenta bila podvrgnuta delovanju mikroorganizama. Osim delovanja mikroba u fermentaciju se uključuju i procesi razlaganja tvari. Ukoliko su namirnice ispravne, a kulture za fermentaciju čiste tada su dobijeni proizvodi lako pro avljivi i visokovredni. Fermetacija tamari i šoju sosa traje od jedne do dve godine na normalnoj temperaturi u drvenim bačvama, a vrsta plesni koja se koristi za taj proces je Aspergillus oryzae (ista plesan koristi se i pri dobijanju miso pasta i sakea). Mnogi komercijalni sojini umaci nisu proizvedeni po tradicionalnom receptu, već se dobijaju ubrzanom metodom, bez ikakve fermentacije. Sojini sosovi kompanije Mitoku proizvedeni su izvornom japanskom metodom, prirodno su fermentisali i nemaju hemijskih dodataka. Bogati su proteinima, mineralima i B vitaminima.Ta prirodna metoda dopušta fermentaciju tokom nekoliko dugih meseci u prisustvu milliona mikroorganizama u prirodnom okruženju. S obzirom da je kod takvog proizvoda fermentacija u potpunosti obavljena, nisu mu potrebni nikakvi dodaci ili konzervansi. Takvu prirodnu proizvodnju u svetu je zadržalo još samo nekoliko malih proizvođača.
Soja, voda, morska so, pšenica, alkohol (2%), kodži seme.
Karakteristika Vrednost
Kategorija Kineska
Brend Mitoku
Dobavljač Biospajz
Način proizvodnje Non Gmo, Vegan, Vegetarian
Namena Uzivanje, Varenje
Nutritivne informacije Visok nivo minerala
Oblik pakovanja Bočica sa sadržajem
Pol Unisex
Sadržaj pakovanja Tečnost

Slični proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111112144
Susamovo ulje dobijeno od tostiranih semenki susama daje posebnu aromu umacima, salatama, ...
480,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111112043
Tradicionalni soja sos samo bez glutena.
580,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111856
Pirinčani papir se koristi za prolećne rolnice (spring rolls) i za jestive slike za tor...
710,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111855
Pirinčani papir se koristi za prolećne rolnice (spring rolls) i za jestive slike za tor...
710,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111791
To su japanska rezanca bez hemije i spremne za 90 sec.
255,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111774
Ukoliko se redovno uzima kuzu će ojačati slab digestivni trakt i smanjiti simptome kao ...
575,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111762
Prepoznatljiv je po izrazito dugom, mekom zrnu i jedinstvenoj slatkastoj aromi
290,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111702
Vekovima, prirodno fermentisani sos od soje koristi se u Azijskoj kuhinji, prvenstveno ...
9.900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111683
Odlične u kombinaciji sa integralnim pirinčem, prelivene sosom od indijskog oraha. I ma...
250,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111650
Manje glutena I bolje nutritivne vrednosti od soja sosa.
475,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111649
Manje glutena I bolje nutritivne vrednosti od soja sosa.
480,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 1111111111552
Savršeno izbalansirani ukus slanog, slatkog i kiselog. Prigodan za sva jela.
615,00 RSD
475,00 RSD
427,00 RSD
427,00 RSD
Ušteda: 48,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Izaberite količinu:
2
1