Susamovo ulje se dobija postupkom presovanja na hladno sirovog semena susama (Sesamum indicum). Punog mirisa i ukusa susama, visoke oksidativne stabilnosti. Tačka dimljenja susamovog ulje je 177° i kao takvo se koristi u procesu prženja hrane, dinstanje i kuvanje.
Lekovitost:
• Pospešuje regeneraciju kostiju
• Snižava krvni pritisak
• Regeneriše kosu
• Umanjuje upalne procese
• Pospešuje varenje
• Povoljno utiče na jetru
Primena:
Koristi se u procesu prženja hrane, dinstanje i kuvanje.U terapeutske svrhe može se piti, konzumirati kroz salate ili za masažu, negu lica i tela. Kod nege neophodno ga je nanositi na vlažno telo ili ga pomešati sa vodom i pre upotrebe promuućkati.
Preporučujemo hladno presovano susamovo ulje jer nerafinisano susamovo ulje nema tačku dimljenja 177° pa nije pogodno za termičku obradu.
Postupak proizvodnje je potpuno prirodan, bez termičke obrade sirovina i hemijskih dodataka. Sa ponosom ističemo da u našoj proizvodnji prerađujemo sirovine koje potiču sa plodnih polja Srema i Bačke, na kojima se uzgajaju uljane kulture. Tu spadaju seme lana, uljane tikve golice, suncokreta, slačice, kao i jezgro lešnika, oraha i kajsije. Posedujemo i sopstvenu plantažu lešnika. Sirovine su od poljoprivrednih dobavljača sa kojima godinama sarađujemo i upoznati smo sa svakim arom zemlje na kojima se uzgajaju.
U našoj proizvodnji strogo vodimo kontrolu o dinamici proizvodnje ulja. Gde poseban akcenat stavljamo na laneno ulje koje ima svoju prirodnu nestabilnost i kratkog je roka upotrebe. Tako se npr. laneno ulje proizvodi na mesečnom nivou. Od izuzetne nam je važnosti da krajnji potrošači koriste ulje odgovarajuće svežine, a ujedno i kvaliteta.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Ulje i sirće
|
Brend |
Ecovital |
Dobavljač |
Ekovital |
Način proizvodnje |
Gluten-Free, Non Gmo, Vegan, Vegetarian |
Namena |
Jetra, Metabolizam, Varenje |
Nutritivne informacije |
proteini (više od 10g na 100g), Visok nivo minerala |
Oblik pakovanja |
Staklena flaša |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Ulje |