Sačinjen od kombinacije masti koje su čvrste na sobnoj temperaturi, ali postaju tečne na telesnoj, kakao buter je razlog zbog koga se čokolada bukvalno topi u ustima. Zapravo kakao puter je osnova čokolade. Samo bez njega ne možete napraviti čokoladu, svi drugi sastojci su zamenjivi.
Pored toga što čini suštinu čokolade, kakao puter je prirodna i visoko cenjena biljna mast koja sadrži bioaktivna jedinjenja, poput tokoferola i fitosterola. Za fitosterole je poznato da mogu uticati na smanjenje holesterola u krvi. Polifenolne komponente i antioksidanti u kakao puteru snižavaju upalne markere u organizmu tako što pomažu u borbi protiv slobodnih radikala.
Kakao buter je dobijen specijalnim hladnim postupkom od zrna kakaoa autohtone sorte Arriba Nacional iz Ekvadora.
Kakao buter možete dodati u bilo koji smuti, kašu ili koristiti za pravljenje čokolade, sladoleda, čokoladnog frapea ili drugih poslastica.
Način upotrebe:
Za smuti ili kašu možete ga kratko na niskoj temperaturi otopiti u džezvi. Doza za smuti ili kašu je 10g do 30g. Osim sopstvenih zdravstvenih benefita koje masti iz kakaoa pružaju, one će dodatno pomoći vitaminima, mineralima i fitonutrijentima iz drugih sastojaka (žitarica, voća, superhrana) vašeg smutija ili kaše, da se bolje apsorbuju i bolje iskoriste u organizmu.
Kakao buter može biti idealna alternativa životinjskim mastima i rafinisanim biljnim uljima (ne sadrži holesterol, ni trans masti, ne oksidiše na visokim temperaturama), što ga čini idealnim za vegane.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Superfood
|
Brend |
Just superior |
Dobavljač |
Just superior |
Način proizvodnje |
Gluten-Free, Non Gmo, Organski proizvod, Vegan, Vegetarian |
Namena |
Antiksidans, Holesterol, Koncentracija, Krvni sudovi, Srce |
Nutritivne informacije |
bez šećera (manje od 0,5g na 100g), proteini (više od 10g na 100g) |
Oblik pakovanja |
Pet kesa |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Namaz |