Aterobalans fitočaj

Aterobalans fitočaj

Šifra artikla: 1111111111761
Pomaže u regulisanju povišenog krvnog pritiska
0,00 RSD
1.277,00 RSD
1.277,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • 60 g
0+ komada na lageru
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
ČAJ ATEROBALANS u čiji sastav ulazi lekovito bilje koje je poznato po karakteristici da snižava pritisak, deluje kao spazmolitik (sprečava ili smanjuje spazam – grčeve mišića) i poseduje blago sedativno dejstvo, osmislio je dr sci. med. Sergej Valerijevič Korepanov, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji već 15 godina vodi Altajski fitocentar Alfit u kome se snaga bilja iz netaknute sibirske prirode kombinuje, korišćenjem savremenih tehnoloških dostignuća i naučnih saznanja.
Povišen krvni pritisak je veoma čest zdravstveni problem u današnje vreme.
Postoji više razloga za pojavu ovog problema: poremećene funkcije kardiovaskularnog sistema (rad srca, stanje krvnih sudova), nepravilnosti u radu jetre ili bubrega, genetske predispozicije, preopterećenost ili nepravilan rad nervnog sisema. U svim prethodno nabrojanim slučajevima organizam može reagovati povećanjem krvnog pritiska.
Dodatno pogoršavaju stanje nepravilna ishrana, manjak kretanja, prekomerni stres. Takođe, treba znati da je hipertenzija najznačajniji faktor rizika za nastanak moždanog udara i među najznačajnijim za nastanak srčanog udara.
Hipertenziju obično ne prate nikakve tegobe: gotovo trećina pacijenata koji boluju od povišenog krvnog pritiska to i ne znaju. Jedini način da se utvrdi da li je krvni pritisak povišen, jeste redovna provera, pogotovu posle 50-te godine života, kao i osobe sa povećanom telesnom težinom. Glavobolja i vrtoglavica takođe mogu biti znaci da je pritisak neophodno kontrolisati.
Nelečen ili neadekvatno lečen povišen krvni pritisak posle izvesnog vremena može dovesti do niza komplikacija, kao što su: arterioskleroza (začepljenje arterija), slabost srca, srčani udar, oštećenje bubrega, moždani udar.
Lekovito bilje u savremenoj fitoterapiji se smatra osnovnim (u početnom I ili II stadijumu bolesti) ili pouzdanim i efikasnim pomoćnim sredstvom (u III i IV stadijumu bolesti, kada se koristi zajedno sa farmakoterapijom) tretiranja povećanog krvnog pritiska. Korišćenjem lekovitog bilja postižu se mnogobrojni pozitivni efekti, na primer, značajno se umanjuje štetno delovanje farmakoterapije, aktiviraju se prirodni mehanizmi regulacije krvnog pritiska, reguliše se viskozitet krvi kao i procesi lipidnih promena u jetri (regulacija nivoa holesterola). Prethodno napbrojana svojstva lekovitog bilja aktivno koriste u mdicinskom fitocentru „Alfit“ na Altaju, koji već 15 godina vodi dr sci. med. Sergej Velerijevič Korepanov, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije.

NAČIN DELOVANJA RUSKOG FITOČAJA ATEROBALANS?
Delovanje se zasniva na farmakološkim svojstvima lekovitog bilja koje ulazi u njegov sastav. Visok sadržaj biološki aktivnih supstanci u samoniklom bilju omogućava da se beleže odlična hipotenzivna svojstva, pospešuje rad bubrega, deluje kao blag diuretik, utiče umirujuće na nervni sistem, jer lekovito bilje u njegovom sastavu deluje kao spazmolitik.
Sibirski glog ima mnogobrojna korisna svojstva: kardiotoničko, spazmolitičko, blago sedativno hipotenzivno, umirujuće deluje na centralni nervni sistem, normalizuje nivo holesterola u krvi, poboljšava mikrocirkulaciju, blagotvorno utiče na rad srca.
Bela imela se u narodnoj medicini koristi kod ateroskleroze, bolesti bubrega i jetre, proširenih vena, šećerne bolesti i vrtoglavice. Poznato je delovanje imele kao sredstva koje zaustavlja krvarenje, umiruje nervni sistem, deluje kao spazmolitik, poseduje snažno hipotenzivno delovanje (umanjuje krvni pritisak).
Japanska sofora zahvaljujući svom hemijskom sastavu poseduje sledeća farmokološka svojstva: umanjuje krhkost krvnih sudova, efikasna je kod preventive i lečenja oboljenja kardio-vaskularnog sistema, ima antibakterijska svojstva, dobar je antioksidans i imunoregulator. U narodnoj medicini naroda dalekog istoka Rusije, Kine i Japana koristi se za smanjivanje krvnog pritiska i kod problema sa bolestima jetre. Upotrebljava se u slučajevima stenokardije, hipertonije i dijabetesa.
Troskot ima diuretička svojstva koja se aktivno koriste u narodnoj medicini. Dobar je antioksidans, poseduje antiupalna i antiseptička svojstva, poboljšava rad jetre, ima spazmolitička svojstva.
Vranilovka ima sledeća farmakološka svojstva: poboljšava lučenje žuči, blag je diuretik, deluje umirujuće na nervni
sistem, poseduje protivvirusnu, antimikrobnu i antibakterijsku aktivnost. Široko se primenjuje u narodnoj medicini
kao spazmolitik, protiv glavobolja, u slučaju nervnog rastrojstva , kao protivupalno i diuretičko sredstvo.
KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMEMENJEN RUSKI FOTOČAJ ATEROBALANS?
U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, ruski fitočaj ATEROBALANS se preporučuje od strane lekara pacijentima koji boluju od:
– hipertenzije (povišenog krvnog pritiska);
– ateroskleroze krvnih sudova;
– poremećaja cirkulacije;
– kao prevencija nastanka hipertenzije: na primer, u slučaju povišenog pritiska u porodičnoj anamnezi (genetske predispozicije).
Fitočaj ATEROBALANS se može kombinovati sa svim lekovima i hranom.

KAKO PRAVILNO KORISTITI RUSKI FITOČAJ ATEROBALANS?
Način pripreme: 1-2 briketa preliti sa 1 šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji 10 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana). Pogodan za kontinuiranu upotrebu.
NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa
lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo. Proizvod nije lek.
KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.
ROK TRAJANjA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANjA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.
ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.
Sibirski glog, bela imela, vranilovka, japanska sofora, troskot, kamilica.
Karakteristika Vrednost
Kategorija Čajevi i napici
Dobavljač Ru lek
Način proizvodnje Bez laktoze, Gluten-Free, Non Gmo, Vegan, Vegetarian
Namena Krvna slika, Krvni sudovi, Srce
Nutritivne informacije bez masti (manje od 0,5g na 100g), bez šećera (manje od 0,5g na 100g)
Oblik pakovanja Bočica sa sadržajem
Pol Unisex
Sadržaj pakovanja Briketi od čaja

Ostavi komentar

Slični proizvodi

Čajevi i napici 1111111111787
Povećava lučenje štitne žlezde
1.277,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111777
Za bolju funkciju kostno-zglobnog sistema
1.277,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111770
Deluje na probavni sistem: jetru, debelo i tanko crevo.
440,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111768
Pomaže u regulisanju povišenog šećera
1.577,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111766
Ublažava tegobe menopauze
1.277,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111765
Protiv gripa i virusnih infekcija
1.277,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111764
Čajić za jetru, kandidu, onkološke probleme i još štošta
989,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111763
Povoljno deluje na razređenje gustog bronhijalnog sekreta
440,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111758
Od bilja sa Altaja stiže čaj protiv alergija
1.277,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111739
U 2 dl prokuvane vode sipajte dve kašike praha. Posle laganog mešanja, dobijate sjajan ...
470,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111738
U 2 dl prokuvane vode sipajte dve kašike praha. Posle laganog mešanja, dobijate sjajan ...
470,00 RSD
Čajevi i napici 1111111111737
U 2 dl prokuvane vode sipajte dve kašike praha. Posle laganog mešanja, dobijate sjajan ...
470,00 RSD
string(0) ""